artikel

Thema Arbeidstijdenmanagement

Logistieke dienstverlening

Thema Arbeidstijdenmanagement
Logistiek Insight

De vijfde Logistiek Insight was op op donderdag 12 oktober bij Frans Maas Logistics in Venray. Onlangs is deze logistiek dienstverlener overgenomen door DSV. Het bedrijf werkt met een eigen CAO voor de logistieke sites, waarin onder meer afspraken zijn vast gelegd over interne flexibiliteit.

Hoe doen anderen dat? Tijdens de bedrijfsbezoeken van Logistiek Insight krijgt u de kans om dat met eigen ogen te zien. Zo’n middag bestaat uit een presentatie, rondleiding en discussie. Deelname is gratis. Andere Logistieke Insights kunt u bekijken in de rechter navigatiebalk.

 

Het programma bij Frans Maas

Centraal stond dit keer het thema flexibiliteit, toegespitst op het snel kunnen beschikken over voldoende capaciteit. Frans Maas heeft voor zowel intern als extern gezorgd voor flexibiliteit met vaste medewerkers en flexwerkers.

 

Arbeidstijdenmanagement

Ria Stienen (HR-manager) vertelde over de wijze waarop arbeidstijdenmanagement en contractmanagement in het beleid zijn opgenomen. In de eigen CAO zijn een aantal varianten ondergebracht om de interne flexibiliteit maximaal uit te nutten. Ploegendienst verdwijnt. Verschoven dagdiensten en flexibele roosters komen er voor terug. Ook stafmedewerkers gaan op de werkvloer aan de slag indien nodig.

 

De foto’s…

Reageer op dit artikel