artikel

Logistics Labour Survey 2005

Logistieke dienstverlening

Extreme pieken en dalen, krappere venstertijden, frequentere leveringen, kostenbeheersing en vergaande automatisering in de logistiek hebben hun invloed op de inzet van personeel, het plannen van de workload, het opleidingsniveau en het imago van de sector. Allemaal zaken die werden voorgelegd aan HR-managers, logistieke managers en directeuren van 605 organisaties met een logistieke operatie.

Het Logistics Labour Survey is het onderzoek naar trends en ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt, uitgevoerd in opdracht van Tempo-Team, LogistiekKrant en logistieke vereniging NDL. Naast actuele thema’s als ziekteverzuim, productiviteitsmeting en flexibele arbeid, wordt dit jaar extra aandacht besteed aan het verdwijnen van werk naar lage lonen landen en het inzetten van EU-medewerkers op de werkvloer.
 
 
 
Conclusies
 
Hieronder vindt u de belangrijkste conclusies op een rij. Voor een overzicht van alle belangrijke conclusies verwijzen we u graag naar deze pagina.
 
  • Vooral de grotere logistieke dienstverleners verwachten een toename van de werkgelegenheid
  • Tweederde van de ondervraagde bedrijven zet flexwerkers in. Dat aantal is 3% meer dan in 2004
  • De inzet van goedkopere medewerkers uit EU-landen als Polen en Tsjechië is beperkt
  • Voorspelbaarheid van workload en planning van capaciteit blijven aandachtspunten
  • Een vijfde van de ondervraagden weet niet waarom medewerkers vertrekken
  • De vraag naar flexwerkers met een mbo-opleiding zal toenemen
  • De belangrijkste KPI’s zijn orderregels, fouten en schades. Opmerkelijk is dat 60% van de ondervraagden de productiviteit per medewerker niet meet

Een verslag van de resultaten van de Logistics Labour Survey 2005 kunt u hier downloaden.

 
 Verslag LLS 2005
 
Voor een achtergrondartikel over de LLS 2005 kunt u deze pagina bezoeken. Hier staat een artikel uit het vakblad LogistiekKrant.
Wilt u op de hoogte blijven van dit jaarlijkse onderzoek neem dan een abonnement op de gratis wekelijkse logistieke nieuwsbrief. Stuur uw e-mailadres naar: redactie.logistiek@reedbusiness.nl.

Reageer op dit artikel