nieuws

Overdracht iShare naar Visma en UC een feit

Ketensamenwerking 663

Het is officieel. De handtekeningen zijn gezet onder de overeenkomsten van beheer en adoptie van iShare. Dit gaat over naar Visma en UC Group.

Overdracht iShare naar Visma en UC een feit

Coen Egberink van Visma Connect, Joost Koolen van UC Group en Jan Bert Schutrops van Topsector Logistiek hebben hun handtekening gezet. Hiermee is de overdracht per 1 oktober een feit. Met deze overdracht komt een definitief einde aan de projectfase, waarin iShare onder regie van Innopay werd ontwikkeld door een 20-tal logistieke partijen, en vervolgens getest en gereed gemaakt voor gebruik.

Beheren afsprakenstelsel

IShare, het afsprakenstelsel dat de toegang tot data veilig regelt, maakt het voor logistieke partijen makkelijker en aantrekkelijker om hun data uit te wisselen en daarmee hun logistieke ketens efficiënter te maken. Jan Bert Schutrops, president Vopak Europa & Afrika en namens Topsector Logistiek opdrachtgever van iShare, is blij met de nieuwe fase: ‘Innopay heeft het in de afgelopen jaren voor elkaar gekregen om samen met logistieke partijen een goed werkend afsprakenstelsel te ontwikkelen, waarvan de gehele logistieke sector profiteert. Met de overdracht van het beheer aan Visma komt iShare in handen van een partij die zeer ervaren is in het beheren van afsprakenstelsels. Ook is Visma Connect neutraal en onafhankelijk, een belangrijke voorwaarde om deze rol te vervullen.’

Lees ook: Implementatie iShare krijgt flinke boost

 

Executiekracht versterken

De adoptie van iShare komt met UC Group volgens Schutrops in handen van een partij die door haar jarenlange logistieke ervaring goed weet wat de sector nodig heeft om processen te optimaliseren en welke rol iShare daarin kan spelen. ‘Het feit dat ze de adoptie in nauwe samenwerking met Portbase, Cargonaut en ECS International doen, versterkt hun executiekracht en hun technische basis’, aldus Schutrops.

 

Lees ook: ‘Snelle groei iShare komt van communities als Portbase’

 

Geloof in winst ketensamenwerking

Coen Egberink, managing director bij Visma Connect, licht toe waarom zij direct enthousiast waren om het beheer van iShare te gaan oppakken: ‘Afsprakenstelsels, keten­samenwerking, digitale identiteiten en machtigingen horen bij onze core business. In iShare komt dit heel mooi en maatschappelijk relevant samen in een voor Nederland erg belangrijke sector.’ De UC Group heeft vanaf het begin de waarde van iShare ingezien en meegewerkt aan de ontwikkeling van iShare. ‘Wij geloven in de winst van ketensamenwerking en willen onze klanten helpen om daarmee hun diensten en processen te optimaliseren. Data delen is daarbij onmisbaar en wij zien iShare als een belangrijk instrument om dit op een slimme en veilige manier te doen’, aldus Joost Koolen, partner bij UC Group.

 

Online magazine iShare

 

Datadelen met iShare – geen woorden maar daden. Lees er alles over in dit online magazine.

Over visie, de toepassing en de partners.

Reageer op dit artikel