nieuws

Innovatiesubsidie voor logistiek foodtech-platform

Ketensamenwerking 861

Een consortium lanceert een b-to-b platform voor de logistiek van voedingsingrediënten op basis van blockchain en AI en is hiervoor beloond met een subsidie.

Innovatiesubsidie voor logistiek foodtech-platform

Het nieuwe logistiek foodtech-platform moet de voedsel- en toeleveringsketen verhoogde efficiency bieden. Het consortium dat het platform heeft opgezet bestaat uit Milvum, RBO Trading en Cogoport en heeft de MIT Grand Innovatiesubsidie gekregen voor hun platform. Deze oplossing – van boer tot bord – verlaagt de transportkosten van voedingsingrediënten en biedt boeren en voedselproducenten de kans om deel te nemen aan de groei van hun economie. Het geavanceerde logistieke systeem moet niet alleen boeren en voedselproducenten, maar ook logistiek dienstverleners en consumenten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpen om te profiteren van de economische groei.

Lees ook: AI – wat kan al, wat staat nog in de kinderschoenen

Transparante food supply chain

Het platform moet zorgen voor een digitale transformatie die zeevracht transparanter en efficiënter maakt. “Onze internationale online vrachtmarktplaats biedt vervoerders duidelijkheid en lagere kosten dankzij een eenvoudiger, efficiënter en effectiever boekingsplatform”, aldus Carmit Glik, CEO Cogoport Europe. “Onze MKB-klanten in Nederland en in de gehele Benelux stellen dat Cogoport hen nu al 10-15 procent bespaart op elke containerlading doordat we werken zonder achterhaalde, tijdrovende processen. We zijn verheugd dat we de voedselindustrie en toeleveringsketen kunnen ondersteunen om transparanter te zijn voor bedrijven die kiezen voor ethische, sociale en circulaire economische oplossingen voor voedsel- en dienstenbehoeften.”

Blockchain verbinden met shipping portal

Milvum, bureau voor digitale transformatie, ontwikkelde het transportplatform op basis van blockchain dat direct verbonden wordt met Cogoport’s bestaande internationale shipping portal met 27.000 geregistreerde gebruikers. RBO Trading (Royal Blue & Orange International Trading) is een internationaal gecertificeerd b-to-b leveranciersplatform voor het inkopen van voedingsingrediënten, apparatuur en logistiek.

Lees ook: Blockchain wint langzaam terrein in logistiek

Reageer op dit artikel