nieuws

Europees smart mobility congres naar Nederland in 2019

Ketensamenwerking 842

Over anderhalf jaar mag Nederland gastheer zijn van het grote Europese ITS congres over Smart Mobility. Het congres wordt gehouden in Eindhoven.

Europees smart mobility congres naar Nederland in 2019

Het Europese ITS Congres vindt plaats van 3 tot en met 6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven-Helmond. Het congres biedt podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende (vracht)auto’s, filemijden en logistiek. Het congres trekt zo’n 2.500 deelnemers.

Koploper smart mobility

De Nederlandse en Europese politiek en verschillende partners zijn opgetogen over dat het congres naar Nederland komt. Het biedt volgens hen een mooi podium voor industrie en overheid om te laten zien wat in Nederland mogelijk is en het belang voor de gebruikers te belichten en de Nederlandse koploperspositie te versterken. “Nederland wil een wereldwijd leider in Smart Mobility zijn en blijven”, zegt Nico Anten, managing director Connekt namens alle partners. “Door intensieve samenwerking – waar we in Nederland goed in zijn – kunnen we de doorstroming op de weg verbeteren, de uitstoot van giftige stoffen verminderen, zorgen voor meer veiligheid op de weg en een gezonde en bruisende economie bevorderen. Hoe we dat doen, en hoe andere landen van onze diensten gebruik kunnen maken, gaan we op het ITS Congres 2019 laten zien.”

Lees ook: Nederland moet hyperport worden

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil tijdens het congres begin juni 2019 een Europese bijeenkomst op hoog niveau organiseren. “Ik wil de regio en de betrokken organisaties feliciteren. Het is een eer voor Nederland dat we het ITS congres 2019 kunnen organiseren. Het is voor overheden en de sector een mooie stip op de horizon, een podium om te laten zien wat we kunnen.”, aldus Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Ondertekening overeenkomst

Met de ondertekening van de overeenkomst op 5 december is de keuze voor Nederland nu definitief geworden. Jacob Bangsgaard (CEO van ERTICO-ITS Europe) ondertekende samen met de Helmondse burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel de overeenkomst namens alle ruim 60 betrokken Nederlandse partners. Helmond en Eindhoven zijn host van het evenement. Zij worden daarbij ondersteund door de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brainport Eindhoven en Connekt/ITS Netherlands. Het congres wordt gesponsord door Dynniq (hoofdsponsor), Goudappel Coffeng, VDL Groep, Hermes en HERE.

Lees ook: Kom met ideëen – de Society Challenge in mobiliteit

Reageer op dit artikel