nieuws

Kapitaalinjectie voor supply chain platform Tradecloud

Ketensamenwerking 3169

Kapitaalinjectie voor supply chain platform Tradecloud
Managing director Tonnis de Boer over het platform: "Één versie van de waarheid zorgt voor enorme optimalisatie van processen."

Regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en Paul van Keep, medeoprichter van Exact Software, investeren samen in Tradecloud, een innovatief online supply chain platform voor productiebedrijven en technische groothandels. Het bedrijf wendt de investering aan om een leidende marktpositie in de Nederlandse maakindustrie te realiseren en om de organisatie gereed te maken voor internationale groei.

Francis Quint, Hoofd Capital InnovationQuarter, maakte de investering bekend tijdens het jaarlijkse BBQ-event van InnovationQuarter. Quint: “Met de investering van InnovationQuarter en Paul van Keep kan Tradecloud zijn supply chain platform versneld uitbouwen, gebruikers succesvoller maken en internationale expansie opstarten. We zijn erg enthousiast dat Tradecloud helpt de Nederlandse maakindustrie competitief te blijven.”

De huidige aangesloten bedrijven op het platform Tradecloud bestaan uit diverse productiebedrijven en technische groothandels zoals Quooker, Van Raam fietsen, fabrikant van landbouwmachines Agrifac Machinery, Nooteboom trailers en groothandels zoals ERIKS, Intersafe en ES Elektro. Door real time informatie te delen over orders, leveringen en artikelen bereiken deze bedrijven tot 25 procent minder order handling maar hebben ze vooral veel beter inzicht in hun keten van toeleveranciers waardoor ze sneller kunnen reageren op marktveranderingen.

Supply chain platform voor het middensegment

Het in 2013 opgerichte bedrijf is gevestigd in tech incubator YES!Delft en richt zich op het middensegment waarvoor het naar eigen zeggen de enige gestandaardiseerde supply chain platform is dat als cloud oplossing wordt geleverd.

Het online platform van Tradecloud biedt productiebedrijven en technische groothandels de mogelijkheid hun inkoop- en verkoopprocessen op eenvoudige wijze te integreren met hun klanten en leveranciers. In plaats van op de traditionele wijze via e-mail met leveranciers te communiceren, verloopt de communicatie over orders en bestellingen rechtstreeks via het platform van Tradecloud. Vanuit één centrale plek voorziet het platform alle partijen in de distributieketen van informatie. “Het is een simpel maar krachtig idee; alle business-to-business informatie centraal en transparant inzichtelijk voor wie het nodig heeft. Één versie van de waarheid zorgt voor enorme optimalisatie van processen”, aldus Tonnis de Boer, Managing Director van Tradecloud.

In 2014 kreeg Tradecloud ook al een kapitaalinjectie. Destijds is het groeikapitaal, dat dankzij Peak Capital beschikbaar kwam, gebruikt voor het opschalen van de sales- en marketingactiviteiten en verbreding van de functionaliteit.

Reageer op dit artikel