nieuws

GEODIS en Shoes for Crews continueren samenwerking

Ketensamenwerking 1182

GEODIS en Shoes for Crews continueren samenwerking

GEODIS en Shoes for Crews (SFC) hebben hun warehouse- en logistics-samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd tot eind 2019. GEODIS blijft het volledige supply chain-proces verzorgen, van de inkomende order tot de levering aan de eindgebruiker.

SFC verplaatste zijn logistieke en warehousing-activiteiten van Shannon (IE) naar GEODIS in Venlo in 2012. Het internationale bedrijf wilde de dienstverlening aan Europese klanten optimaliseren door de doorlooptijd van de orderlevering aanzienlijk te verbeteren.

250.000 paar schoenen

Bovendien wilde SFC een logistieke partner die hen kon ondersteunen in hun groeiplannen. Het bedrijf kende in 2015 een groei van 47% ten opzichte van 2012. De voorraad nam toe van 150.000 tot 250.000 paar schoenen in het magazijn in Venlo. Naast palletleveringen aan distributeurs of magazijnen, levert GEODIS ook bestellingen rechtstreeks aan particulieren.

Pick to light systeem

Als onderdeel van de contractverlenging investeert GEODIS in verbeterde processen en systemen die het aanbod optimaliseren. De eerste stap was de introductie van een nieuw pick-to-light-systeem, waarmee meerdere orders tegelijkertijd gepicked kunnen worden. Glyn Billinghurst, Managing Director bij SFC: “Ons nieuwe pick-to-light systeem stelt ons in staat om een grote efficiëntieslag te kunnen maken. De ingebouwde controles zorgen er bovendien voor dat er geen pickfouten doorheen kunnen glippen, wat uiteraard bijdraagt aan het optimaliseren van onze dienstverlening.” Ook worden alle transportcontracten geëvalueerd.

Reageer op dit artikel