video

‘Liever een netwerk van hotspots’ (video)

Home 1306

‘Liever een netwerk van hotspots’ (video)

We vormen met elkaar één grote logistieke hotspot. Dat is wat logistiek professionals, projectontwikkelaars en (misschien) regiovertegenwoordigers graag zien.

“We zouden eigenlijk heel Nederland met elkaar moeten verbinden tot één groot netwerk van logistieke hotspots met regio’s die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde sectoren.” De Summit Logistieke Hotspots maakte veel reacties los aan de tafels waar de deelnemers rond diverse thema’s met elkaar in discussie gingen.

De rol van de overheid

Visies en ervaringen gingen over en weer rond aspecten als grondprijzen, duurzaam bouwen, arbeidsmarkt en het bundelen van goederenstromen daar waar verladers en logistieke dienstverleners dicht bij elkaar zitten. De rol van de overheid werd benoemd – moeten provincies of zelfs de landelijke overheid ingrijpen en meer reguleren?

logistiekeHotspot2016

Nieuwe douanewet

Willen opdrachtgevers betalen voor meer duurzaamheid? Wat is het effect van de nieuwe douanewet? Werken overheden en bedrijfsleven goed samen om de arbeidsmarkt te versterken? Die samenwerking is in de regio Venlo-Venray wel oké, zegt wethouder Jan Loonen (Venray) in dit videoverslag. Zijn regio kreeg ook dit jaar weer de erkenning als logistieke hotspot nummer 1 van Nederland.

Meer reacties op de Summit Logistieke Hotspots staan in het juni-nummer van Logistiek Magazine.

Video

Reageer op dit artikel