nieuws

De tien meest gelezen logistieke berichten in 2015

Home

De tien meest gelezen logistieke berichten in 2015

Eind van het jaar, weer tijd voor overzichten. Welk nieuwsberichten werden dit jaar het vaakst gelezen op Logistiek.nl?

Het nieuwsbericht over de ‘Top 100 logistiek dienstverleners’ scoort traditiegetrouw ontzettend goed. Welke bedrijven wisten handig in te spelen op de stormachtige groei van e-fulfilment? Wie benutten optimaal de mogelijkheden van apps en big data?

In de top tien nieuwsberichten 2015 staan verder ook veel berichten over grote namen en overnames.

Top tien nieuws 2015:

1. Top 100 logistiek dienstverleners 2015 is bekend

Welke bedrijven wisten handig in te spelen op de stormachtige groei van e-fulfilment? Wie benutten optimaal de mogelijkheden van apps en big data en zagen hierdoor het aantal medewerkers en de positie in de lijst stijgen? Wie zijn de stijgers? – Maart 2015

2.  XPO Logistics neemt Norbert Dentressangle over

De Amerikaanse logistiek dienstverlener XPO Logistics neemt Norbert Dentressangle over voor 3,5 miljard dollar (3,2 miljard euro). De overname van het Franse familiebedrijf, dat beschikt over de grootste transportvloot van Europa, is gisteravond wereldkundig gemaakt – April 2015

3. Venlo-Venray behoudt Logistieke Hotspot nr. 1 positie

Regio Venlo-Venray is dit jaar met een maximale score uitgeroepen tot Logistiek Hotspot nr. 1 van Nederland. Een panel van 35 experts gaf de Noord-Limburgse regio de meeste punten op alle zes de criteria, op basis waarvan logistieke hotspotranking tot stand komt. Grote verrassing dit jaar is Regio Rivierenland dat van plaats veertien naar vijf stijgt – Mei 2015

4. Koninklijke opening geautomatiseerd e-commerce dc Wehkamp

Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander heeft vanochtend in Zwolle officieel het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp geopend. Het dc met een oppervlak van 53.000 vierkante meter is het grootste geautomatiseerde e-commerce dc ter wereld en heeft een opslagcapaciteit van 4 miljoen artikelen. Ook werd bekend tijdens de opening dat het online warenhuis dit najaar start met gratis same day delivery-service – September 2015

5. Jan de Rijk neemt De Rooy Logistics definitief over

De overname van De Rooy Logistics door Jan de Rijk is een feit. De Rooy is per 22 december officieel overgenomen door de Brabantse logistiek dienstverlener – December 2015

6. Menlo huurt mega dc van 70.000 m2 in Eindhoven

7. ‘Zzp’er PostNL verdient minder dan minimumloon’

8. Theo Heemskerk verhuist van V&D naar Edco

9. Albert Heijn versnelt distributie met intelligente transportsystemen

10. Coolblue opent mega-magazijn

Welk nieuws kunt u zich nog spontaan herinneren van het afgelopen jaar? Wat was bijzonder, grappig, schokkend of opvallend op Logistiek.nl of in uw logistieke werk? Wij zijn erg benieuwd! Plaats uw bericht hieronder in de reactie!

 

Reageer op dit artikel