nieuws

Nieuws Logistiek.nl via RSS gratis op uw website?

Home

Nieuws Logistiek.nl via RSS gratis op uw website?
RSS feeds

Elke werkdag plaatsen wij logistiek nieuws- en achtergrondartikelen. U kunt deze artikelen gratis doorplaatsen zodat uw website te allen tijde actualiteit uitstraalt. U bepaalt zelf hoeveel berichten dat zijn en van welke onderwerpen.

Met RSS is het mogelijk het laatste nieuws van Logistiek.nl te ontvangen of zelfs op uw eigen website te tonen. Op de pagina http://www.logistiek.nl/rsS/ vindt u de verschillende RSS-feeds die Logistiek.nl aanbiedt. Vraag uw webmaster via de RSS-feed het laatste nieuws van Logistiek.nl op uw eigen website te publiceren.

Mail ons als er nog vragen zijn: redactie.logistiek@vakmedianet.nl

Technische info

Er zijn ook zogenaamde RSS-widgets die u zelf kunt configureren om het laatste nieuws te tonen. Een voorbeeld hiervan is www.rssinclude.com, deze werkt als volgt:

 1. Surf in een ander venster naar http://www.logistiek.nl/rsS/ en klik op een van de feeds die u graag op uw eigen website zou willen tonen.
 2. Kopieer het webadres van deze feed (bijvoorbeeld http://www.logistiek.nl/rsS/Feed/Nieuws/) naar uw klembord.
 3. Surf naar de website https://www.rssinclude.com/
 4. Klik op de groene button “Start. Create a New RSS Feed Widget”
 5. Kies voor een gewenste weergave van de nieuwslijst zoals bijvoorbeeld “Simple Vertical List”
 6. Plak het gekopieerde webadres van de feed in veld 1 (Add RSS Feeds) en klik op de knop “Add Feed”
 7. Configureer in het tabblad “Content and Styling Options” het uiterlijk van de feedbox.
 8. Bekijk of de preview naar uw zin is en pas de zonodig de content & styling nogmaals aan.
 9. Ga naar het tabblad “Get include snippet!” (hiervoor moet u zich met uw emailadres registreren bij rssinclude.com), en kies bijvoorbeeld voor de optie “iFrame”.
 10. Kopieer de iframe-code naar het klembord en plak deze in het CMS of de HTML code van uw eigen website.
 11. Het is eventueel nog mogelijk om een andere breedte- en hoogtemaat aan te geven, dit kunt u doen door de waardes width=”100%” en height=”xx” aan te passen naar bijvoorbeeld width=”350px” en height=”200px”

Het kan geen kwaad om zelf op internet te zoeken naar andere websites die ook RSS widgets aanbieden. Bijvoorbeeld op http://www.rssdog.com vindt u nog een generator voor dergelijke RSS Widgets, met meer configuratiemogelijkheden maar ook een ingewikkeldere user interface.

Reageer op dit artikel