nieuws

Miljoenen moeten logistiek Brabant verbeteren

Home

Miljoenen moeten logistiek Brabant verbeteren

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) krijgt het beheer over een innovatiepot van 200 miljoen euro. Hiermee wil de provincie de Brabantse topsectoren stimuleren. Logistiek behoort daar ook bij.

De 200 miljoen euro is een bundeling van diverse fondsen, waaronder het InnovatieFonds Brabant. Met de 125 miljoen euro uit dit fonds richt de BOM zich nadrukkelijk op Brabant-gerelateerde innovaties die nationaal of internationaal het verschil kunnen gaan maken. Verder is een voorwaarde dat kandidaat-bedrijven actief zijn binnen een van de zes Brabantse topsectoren (High Tech, Logistiek, Maintenance, Life Sciences en Life Tech, (Agro)Food, Biobased Economy.

Innoveren vanuit belang samenleving

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor gelden moeten aantonen dat hun innovatie bijdraagt aan de Brabantse samenleving zoals de ontwikkeling van slimme mobiliteit. “Juist met deze toevoeging verwachten we niet alleen de economische structuur van Brabant te versterken maar ook naar een hoger niveau te tillen”, stelt Jan Pelle, directeur BOM. Het InnovatieFonds is geen subsidiepot. BOM financiert projecten in de vorm van leningen of aandelen. Pelle: “Onze rol is met behulp van kennis, kapitaal en netwerk partnerships te sluiten die het bedrijven mogelijk maken om tot succes te komen.” Hoeveel geld er exact naar de sector Logistiek gaat is op voorhand niet te zeggen, aldus de BOM. Dat hangt af van de inzendingen. Er is geen maximum subsidiebedrag vastgesteld per project.

Overhandiging

Gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken) draagt vandaag (donderdag) het beheer van de fondsen over aan de BOM. Dat gebeurtop de dag dat de ontwikkelingsmaatschappij haar dertigjarig jubileum viert.
Behalve het InnovatieFonds Brabant (125 miljoen euro) heeft de BOM ook het Energiefonds Brabant (60 miljoen euro) onder haar hoede gekregen. Hiermee worden kansrijke projecten begeleid die zich richten op de opwekking van duurzame energie of een besparing van het energieverbruik.

Investeringsplein

Geïnteresseerde ondernemers kunnen via een centraal Investeringsplein hun aanvraag indienen.

Reageer op dit artikel