nieuws

Jong Logistiek Nederland telt al 300 leden

Home

Een half jaar geleden zag de ‘jongste’ logistieke organisatie van Nederland het levenslicht. Het nieuwste boegbeeld van samenwerkend logistiek Nederland telt al 300 leden.

Jong Logistiek Nederland telt al 300 leden
Jong Logistiek Nederland

Op 16 september 2010 zag Jong Logistiek Nederland het levenslicht. Jong Logistiek Nederland bestaat nu dus een half jaar en de resultaten mogen er zijn. Zo is het aantal leden verdubbeld naar bijna 300 leden. Daarnaast heeft Jong Logistiek Nederland nog twee mooie partners, respectievelijk The Fresh Connection en Tempo Team gevonden, die hen in 2011 bijstaan om de doelen van de stichting te verwezenlijken.
   

Jong Logistiek Nederland is een zelfstandige stichting die is opgericht als boegbeeld van samenwerkend Logistiek Nederland. Het betreft een samenwerking van verladersorganisatie EVO en beroepsvereniging vLm. Juist samenwerking door krachtige partners is voorwaarde voor een sterk en vooraanstaand logistiek Nederland. Kennismaken met studiegenoten en jonge mensen, die in het zelfde vak actief zijn. Dat moet de bijna of helemaal afgeronde studie een extra dimensie geven. De vereniging telt leden vanuit zowel het wetenschappelijk onderwijs (diverse studierichtingen) als leden die afkomstig zijn uit het HBO.

Partners
Sinds januari 2011 heeft Jong Logistiek Nederland twee belangrijke partners vast weten te leggen. De eerste is The Fresh Connection, de supply chain experience waarin studenten en vakbeoefenaars in competitie verband tegen elkaar kunnen spelen. "Momenteel zijn we hier volop mee bezig met het Jong Logistiek Nederland Bestuursteam erg leuk en leerzaam. Na de tweede spelronde hebben we de derde plaats in het professionals klassement weten te behalen en dat smaakt naar meer!" aldus Geke Krijger,bestuurslid Jong Logistiek Nederland (Public Relations).
    
Daarnaast is Jong Logistiek Nederland een samenwerkingsverband aangegaan met Tempo Team Professionals. Tempo Team Professionals Supply Chain richt zich op het samenbrengen van vraag en aanbod op zowel HBO als WO niveau en zal Jong Logistiek Nederland gaan ondersteunen met een aantal evenementen. Naast ondersteuning voor evenementen zullen zij ook waar mogelijk organisatieondersteuning leveren voor het krachtig vormgeven van Jong Logistiek Nederland in 2011.
 
Evenementen

Op 23 maart organiseert Jong Logistiek Nederland de Themadag Luchtvracht in samenwerking met Young DB Schenker. Doel van deze dag is kennis opdoen over de wereld van de luchtvracht, hiervoor zijn sprekers van onder andere DB Schenker Air Cargo en KLM Cargo aanwezig. 14 april is het weer tijd voor een borrel en wel de voorjaarsborrel in Bar Walden te Utrecht. Dan maken we een grote sprong in de tijd naar de borrel ter gelegenheid van ons één jarig bestaan op 15 september en op dertien oktober zijn we te gast bij Heineken in Zoeterwoude. In de tussentijd zullen nog meer activiteiten georganiseerd worden zoals een activiteit die zich zal richten op de ontwikkeling van de logistieke carrière van onze leden. Ook een internationale excursie zal niet ontbreken. Wanneer hier meer over bekend is dan maken we dit via onze website bekend!

  

Word lid!
Met eigen activiteiten zoals bedrijfsbezoeken, workshops en borrels timmert Jong Logistiek Nederland aan de weg. Maar daarnaast hebben onze leden ook toegang tot de serviceverlening van EVO en vLm. Voor een zeer gering bedrag – studenten betalen 25 euro, starters 95 euro – doen de JLN-leden volop mee en ontvangen ze bovendien twee gerenommeerde vakbladen: Logistiek Magazine en EVO Magazine. Surf snel naar http://www.jonglogistiek.nl/ om te zien wat we jou kunnen bieden!

 

Bekijk hier de hele vLm-nieuwsbrief…

Reageer op dit artikel