nieuws

Kennisakkoord Logistiek wint HBO-innovatieprijs

Home

Het Kennisakkoord Logistiek is winnaar van de HBO-innovatieprijs 2008. De jury bekroonde dit project als beste uit vier genomineerde initiatieven omdat het de hoogste bijdrage levert aan vernieuwing en innovatie van het onderwijs en de beroepspraktijk.

Kennisakkoord Logistiek wint HBO-innovatieprijs
Kennisakkoord Logistiek wint HBO-innovatieprijs

Het Kennisakkoord Logistiek werd tweeënhalf jaar geleden opgericht door TLN, EVO, KNV en de Lectoren Logistiek van vijf hogescholen. In het platform werken logistieke brancheorganisaties met een aantal hogescholen samen op het gebied van onderzoek, onderwijs en advies. ‘Méér halen uit de samenwerking tussen hogescholen en bedrijfsleven’ is het motto van het Kennisakkoord Logistiek.

 

Toptalenten

Een concreet product van het Kennisakkoord is het programma ‘Topcoaches voor Toptalenten’. Hierin krijgen geselecteerde toptalenten van logistieke hbo-opleidingen in hun laatste jaar begeleiding van topcoaches afkomstig uit het bedrijfsleven. De jury was bijzonder te spreken over de concrete resultaten die zijn bereikt in zo’n korte tijd met zoveel partijen. Zowel studenten als bedrijven hebben hier aantoonbaar baat bij.

 

Opsteker

Het Kennisakkoord wordt voorgezeten door DHL-directielid Peter van der Meij. Lector Stef Weijers is één van de initiatiefnemers. Beiden reageerden enthousiast op het behalen van de prijs en toonden zich bijzonder trots op de prestaties die tot nu toe zijn behaald. “Dit is een opsteker voor het vak logistiek en de brede aandacht die het verdient. We hopen ook dat dit een stimulans is voor andere hogescholen en brancheorganisaties om zich aan te sluiten.”

 

Lees ook

Reageer op dit artikel