nieuws

Drie overnames door Qurius

Home

Softwarebedrijf Qurius heeft drie acquisites afgerond. Het gaat om Wilhelm + Zeller AG (W+Z), Ibitec en Cedilla Systems. De aquisities realiseerden in 2006 samen een omzet van 17,5 miljoen euro. De drie worden betaald met de opbrengst uit aandelenemissie van 22 juni 2007. Deze heeft 33 miljoen euro opgebracht.

Drie overnames door Qurius
Qurius

De vaste koopsom voor de drie bedrijven samen is tien miljoen euro. Door de acquisities wil Qurius een Europees marktleiderschap van Microsoft-oplossingen en -diensten uitbreiden. 

 

Duitser W+Z

Wilhelm + Zeller AG (W+Z) is een Duitse aanbieder van Microsoft Business Solutions. W+Z heeft 56 werknemers en kantoren in Ravensburg, Muenster, Hamburg en Dornbirn (Oostenrijk). De omzet over 2006 was 7.6 miljoen euro. W+Z was in het begin van de jaren negentig een van de eerste Navision partners (nu Microsoft Dynamics NAV) in Duitsland en heeft meer dan 300 actieve klanten in onder andere de voedingsmiddelen industrie, brouwerijen en olie & gas. De resultaten van Wilhelm + Zeller worden per 1 juli 2007 opgenomen in die van Qurius N.V.

 

Zweedse Ibitec

Ibitec is een aanbieder van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen, systeemontwikkeling en trainingen in Zweden. Ibitec heeft 80 medewerkers en kantoren in Stockholm, Göteborg en Linköping. De winstgevende jaaromzet over 2006 was 6,5 miljoen euro. Tot de klanten behoren grote Zweedse en internationale bedrijven als Ericsson, BT Industries, Toyota Material Handling, SAAB, Volvo, DeLaval en GGP Sweden, gemeenten en overheidsinstellingen.

 

Engelse Cedilla Systems

Cedilla heeft ongeveer 30 medewerkers en is gevestigd in de omgeving van Manchester. De winstgevende jaaromzet over 2006 was 4 miljoen euro. Cedilla bezit exclusieve distributierechten voor het Verenigd Koninkrijk voor dezelfde Waste Management & Recycling-oplossing die door Qurius reeds in een aantal landen wordt gevoerd.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel