nieuws

Vos Logistics weigert sociaal plan uit te voeren

Home

Vos Logistics weigert sociaal plan uit te voeren
Vos Logistics weigert sociaal plan uit te voeren

Vos Logistics weigert nog steeds het vorig jaar met FNV Bondgenoten afgesloten sociaal plan toe te passen bij een reorganisatie in Veendam. Dit ondanks de uitspraak van rechter afgelopen dinsdag, in het voordeel van FNV Bondgenoten. Vos vindt dat het sociaal plan niet van toepassing is op de reorganisatie.

Het plan waar Vos Logistics zich aan diende te houden, houdt in dat de betrokken werknemers die in de WW terecht komen gedurende zes maanden een aanvulling tot honderd procent van hun oude loon ontvangen. Verder ontvangen alle betrokken werknemers gedurende de zes maanden daarna een vergoeding ter hoogte van het nettoloon.

 

Bodemprocedure

Het ging het in eerste instantie om 29 arbeidsplaatsen. Dat aantal is al wel teruggebracht, aldus Wieke Berends van FNV Bondgenoten. Volgens Berends zal er nu een bodemprocedure worden ingesteld. Op deze manier wil FNV nogmaals hun gelijk halen bij de rechter.

 

Verlies

In oktober vorig jaar werd bekend dat Vos Logistics de vestiging in Surhuisterveen ging sluiten en dat de activiteiten van deze vestiging samen werden gevoegd met de activiteiten die het bedrijf heeft in Veendam. De reden dat een van de twee vestigingen wordt gesloten, is dat er verlies wordt geleden.

 

Reageer op dit artikel