nieuws

TNT verkoopt vrachtmanagement aan Geodis

Home

TNT verkoopt vrachtmanagement aan Geodis
Jeff Hoogesteger TNT

TNT heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van de vrachtmanagement activiteiten aan de Franse logistieke onderneming Geodis SA. De transactie vertegenwoordigt een ‘enterprise value’ van € 460 miljoen exclusief kasmiddelen en vrij van schuld.

TNT schat in dat de kasopbrengsten uit de verkoop boven de € 400 miljoen zullen bedragen. De verkoop levert TNT een boekwinst van ruim boven de € 150 miljoen op en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2007 worden voltooid, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende autoriteiten. De definitieve bedragen zullen worden berekend op basis van afrekeningsopstellingen. Met een omzet van € 3,6 miljard vorig jaar is Geodis een internationale aanbieder van logistieke diensten met 23.800 medewerkers binnen een netwerk dat 120 landen afdekt.

 

Toelichting

Peter Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van TNT: “We hebben het bedrijf in 2004 primair gekocht met het oog op onze logistieke activiteiten. In het kader van onze Focus op Netwerken-strategie hebben we onderzoek gedaan naar de relatie met onze express en postnetwerken, en hebben we besloten dat de verkoop van de vrachtmanagement activiteiten de beste oplossing is voor de toekomst. TNT kan zich hierdoor richten op de vele groeikansen die onze netwerkactiviteiten bieden.” Pierre Blayau, voorzitter Raad van Bestuur van de Geodis-groep: “We zijn zeer enthousiast over de overname van TNT Vrachtmanagement, een bedrijf dat naadloos past bij ons business model. Ik ben verheugd te bevestigen dat Jeff Hoogesteger de CEO van TNT Vrachtmanagement zal blijven, vanuit een hoofdkantoor dat zal blijven gevestigd in Nederland.”

 

Lees ook in het nieuwsarchief: TNT stopt met Freight Management (oktober 2006)

 

Reageer op dit artikel