nieuws

Nieuwe klimaat- en temperatuurkamers

Home

Nieuwe klimaat- en temperatuurkamers
Klimaatkamer 2

Het Topa Instituut in Voorhout heeft drie nieuwe klimaat- en temperatuurkamers in gebruik genomen. Ook is een bestaande klimaatkamer volledig vernieuwd. Klimaattesten worden, als onderdeel van transport simulatietesten, veel uitgevoerd in het Topa Instituut.

Deze maand heeft het instituut de beschikking gekregen over elf complete units, waarin twee tot vier palletladingen tegelijk geklimatiseerd worden. Dat komt vooral van pas bij vergelijkingstests van verschillende verpakkingsmaterialen.

 

Schadepost

Een nieuwe gebruiker van de klimaat- en temperatuurkamers is de food and beverage industrie. Vooral vocht tijdens transport en opslag vormt een belangrijke schadepost. Ook industriële producten worden vaak op weerstand tegen klimaatbelastingen onderzocht. De farmaceutische industrie zet bijvoorbeeld temperatuurtesten in, om product en verpakkingscombinaties voor temperatuurkritische producten te kwalificeren.

Reageer op dit artikel