nieuws

416 trucksters verbreken record

Home

ALPHEN AAN DEN RIJN – VTL is er zaterdag in geslaagd om met alleen trucksters het wereldrecord van het langste vrachtwagenkonvooi te verbreken. 416 vrouwelijke chauffeurs reden mee in de colonne. Officiele erkenning van het Guinness record boek is er overigens nog niet.

De organisatie wilde met de wereldrecordpoging weer de aandacht van de sector te vestigen op het probleem. VTL, ooit Vakopleiding Transport en Logistiek, maakt zich sterk voor de instroom van vrouwen in het chauffeursvak. Van de ruim 93.000 chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer zijn er slechts 2500 of 2,7 procent een vrouw, terwijl dat voor de gehele beroepsbevolking 43 procent is.
In het openbaar vervoer werken al steeds meer vrouwelijke bestuurders. Als de economie weer aantrekt is het onvermijdelijke tekort aan chauffeurs volgens VTL steeds moeilijker op te vullen met bijvoorbeeld jonge, autochtone mannen. Werkgevers die nu ervaring opdoen met vrouwelijke chauffeurs, creëren een voorsprong op de concurrentie, aldus VTL. De recordpoging vond zaterdag plaats op het terrein van het pretpark Six Flags Holland in Biddinghuizen. Ruim 450 vrouwelijke chauffeurs vormden een zeven kilometer lang konvooi. Aan de poging deden 25 chauffeurs meer mee dan aan het bestaande wereldrecord.

Reageer op dit artikel