nieuws

Omzet Nedcon stijgt flink

Home

DOETINCHEM – Nedcon, sinds kort volledig in handen van Voestalpine, heeft zijn omzet in het eerste halfjaar zien groeien met 34 procent tot 45 miljoen euro. De stellingbouwer uit Doetinchem wist echter nog niet uit de rode cijfers te komen. Het verlies daalde van 4,0 naar 1,3 miljoen euro.

De forse omzetstijging wordt vooral veroorzaakt door het realiseren van eerder uitgestelde orders. Ook heeft Nedcon meer orders ontvangen voor complexe (geïntegreerde) systemen. Ruim 60 procent van de divisie Complex Systems, komt uit Amerika. De Europese markt vertoont lichte tekenen van herstel, maar blijft voorlopig achter bij Amerika.
In augustus maakte Nedcon bekend dat de overname door Voestalpine is afgerond. Nedcon wordt een volledige dochter van het Oostenrijkse staalbedrijf en blijft actief onder de huidige naam.

Reageer op dit artikel