nieuws

Oostenrijkse Voestalpine neemt Nedcon over

Home

DOETINCHEM – De Oostenrijkse staalproducent Voestalpine neemt de Nederlandse stellingenleverancier Nedcon over. “We zijn blij met het bod van Voestalpine en hopen dat alle aandeelhouders ermee akkoord gaan”, aldus directeur Leen-Pieter de Jong.

Uit gesprekken met bekende aandeelhouders blijkt volgens de Jong dat al ruim 58 procent van die aandeelhouders het bod van 19,20 euro per aandeel zal accepteren. “Voor een overname moet 75 procent van de aandeelhouders het bod aanvaarden. We hebben zeer goede hoop dat we dat percentage halen.
Het Oostenrijkse bedrijf is met zijn ongeveer 4,4 miljard omzet een veel grotere partij dan Nedcon, dat een omzet heeft van om en nabij de 100 miljoen. De Jong: “Het is goed in een situatie waarin veel opdrachten tot boven de tien miljoen euro groeien een financieel sterke partij achter je te hebben staan. Ze zijn daarnaast ook in de VS actief en voor ons biedt dat mogelijkheden daar activiteiten te ontplooien. Het is denk ik voor ons de strategisch beste partij om mee in zee te gaan.”
Nedcon en Voestalpine werkten tot nu toe niet intensief samen, maar waren ook weer geen onbekenden van elkaar. Een dochter van het Oostenrijkse bedrijf leverde al staal aan de Doetinchemse magazijnstellingen fabrikant. Er zullen voorlopig als gevolg van de overname geen ontslagen vallen of op een andere manier wijzigingen plaatsvinden in de dagelijkse gang van zaken bij Nedcon.

Reageer op dit artikel