nieuws

Voestalpine doet bod op Nedcon

Home

LINZ – De Oostenrijkse staalproducent Voestalpine AG brengt een bod van 19,20 euro in contanten uit op de aandelen Nedcon. De biedprijs ligt daarmee 3,70 euro boven de slotkoers van het aandeel Nedcon d.d. 19 mei j.l. Dat is plus 24 procent op de Euronext Amsterdam index. Het bod waardeert daarmee alle uitstaande certificaten van gewone aandelen Nedcon op circa 31 miljoen euro.

De grootste groep van aandeelhouders, alsmede de Raad van Commissarissen en de Raad van bestuur ondersteunen het overnamebod. De grootaandeelhouders vertegenwoordigen 55 procent van het uitstaande aandelenkapitaal (in totaal 885.900 certificaten van gewone aandelen). Na publicatie van het biedingsbericht zal Nedcon een buitengewone Algemene Ledenvergadering van aandeelhouders houden, waarbij het bod zal worden toegelicht. Een aanzienlijke versterking van Nedcon’s risicodragend vermogen door de huidige aandeelhouders, zoals aangekondigd op 3 maart j.l. zal niet langer vereist zijn, als het voorgenomen openbaar bod door Voestalpine succesvol wordt afgerond. De autoriteit Financiële Markten, Euronext Amsterdam, de SER, de betrokken vakorganisaties en de OR zijn geïnformeerd. De transactie wordt gemeld bij de bevoegde mededingingsautoriteiten.

Reageer op dit artikel