blog

ERP Projectleiding? Ga voor extern!

Home

Binnen de meeste bedrijven is volgens mij niemand geschikt om een ERP-implementatie te leiden. Ik zou dus altijd voor een extern iemand gaan. De hoge kosten hiervan wegen ruimschoots op tegen de risico’s van een mislukte implementatie. Of zitten er ook nadelen aan een externe projectleider?

Het implementeren van een nieuw bedrijfsbreed informatiesysteem is geen eenvoudige opdracht. Juist vanwege het afdelingsoverschrijdende en complete karakter van een dergelijk systeem, is het wellicht een van de meest complexe uitdagingen binnen de IT sector. Alle technologische hoogstandjes ten spijt: het technisch IT project is nog slechts kinderspel in vergelijking met de brede herbezinning op bedrijfsprocessen en organisatie.

 

Selectie gaat niet over bitjes

Eigenlijk begint het al bij de selectie van een systeem. Wie gaat dit ‘regelen’? Leg je de verantwoording neer bij de IT-Manager? En gaat als gevolg hiervan de selectie vooral over bitjes, operating systems, databases en interfaces? Of zoeken we binnen de organisatie een medewerker met wat meer gevoel voor bedrijfsprocessen en automatisering, bijvoorbeeld een logistiek- of financieel manager?

 

Natuurlijk levert dat in de meeste gevallen niet het gewenste resultaat op. Een ERP systeem selecteren is niet iets wat deze functies dagelijks, wekelijks of zelf maar jaarlijks doen. Als je geluk hebt doen ze dat een of twee maal in hun carrière. Kortom: werk voor een specialist! Het gaat immers niet alleen om die fantastische financiële rapport of down-drill mogelijkheden. Het gaat om een systeem dat zoveel mogelijk de requirements van de gehele organisatie kan invullen.

Valkuil die maatwerk heet

Is er dan eindelijk een ERP systeem geselecteerd waar consensus over heerst, noodzakelijk in onze polderrijke omgeving, dan moet dat ook nog even geïmplementeerd worden. Implementeren, wat is dat eigenlijk?  En wat als een bepaald bedrijfsproces niet geheel binnen de standaard uitvoering van het systeem past? En reken er maar op dat u dit gaat tegenkomen; vaker dan u lief is! Tja, stappen we dan in die valkuil die maatwerk heet? Sommige ERP leveranciers noemen dit liever bedrijfspecifieke aanpassingen, dat klinkt wat vriendelijker, maar komt op hetzelfde neer.

 

Kortom, het implementeren van een Enterprise Resource Planning systeem is werk voor een specialist. En dan met name de projectleiding, wellicht een van de belangrijkste functies in dit proces. Althans als dit een vakman is. Alleen een goede specialist, met een behoorlijke bagage en overwicht, leidt uw verschillende bedrijfsprocessen en workstreams met een helicopterview. Suboptimalisaties, die optreden binnen de afdelingen kunnen op deze manier geëlimineerd worden. De projectleider heeft zeer korte lijnen naar het topmanagement van het bedrijf (CEO/CIO).

 

Projectleider kost veel geld

Ja, een goede projectleider kost geld; veel geld. Maar wat levert een goede implementatie op en – nog erger – wat kost een mislukt traject? Er zijn genoeg verhalen bekend uit de oude doos van minder succesvolle trajecten, denk aan Atag, Vopak, Free Record Shop, enz. De succesvolle trajecten blijven veel minder lang hangen. Feit is dat projectleiding dan zijn werk naar behoren heeft gedaan.

 

Ben benieuwd of er bedrijven zijn die juist geen goede ervaringen hebben met een externe projectleider. Of die principieel vinden dat de projectleider uit de eigen organisatie moet komen. Reacties zijn welkom.

 

 

Reageer op dit artikel