blog

Spelenderwijs leren omgaan met rampen?

Home

Spelenderwijs leren omgaan met rampen?
Spelenderwijs leren omgaan met rampen

Ik ben dol op onze Wii en Nintendo! Beetje Karten, Oorlogjes uitvechten en zelfs fitnessen. En we kunnen tegenwoordig zelfs nog nuttig dingen doen met die games.

Metro kopte eind 2008 dat een nieuw computerspel levens moet redden. Nederlandse ziekenhuizen en gevangenissen werken samen aan de ontwikkeling van een levens- en geldbesparend computergame voor calamiteiten. Het bedrijf VSTEP is al sinds 2002 actief met het ontwikkelen van virtuele trainingen voor hulpverleners bij incidenten en rampen, gebaseerd op computergaming technologie, ook wel Serious Games genoemd;  RescueSim. Medewerkers leren met RescueSim hoe ze om moeten gaan met calamiteiten als bommeldingen, brandjes en gewonde personen.

 

Met realistische scenario’s en beweegbare 3D-figuren wordt geoefend welke beslissingen nodig zijn als er iets ernstigs mocht gebeuren. Spelenderwijs leren omgaan met rampen. Dat lijkt me prima!

 

De laatste maanden van 2008 was logistiek Nederland actief met Fresh Connection, een internetgame voor slimme supply chain professionals. De deelnemers toetsen hun visie op SCM en nemen deel aan discussies en training. Ook prima!!

 

Zullen we dat 2009 overdoen? Maar dan met een risicomanagement game voor besluitvaardige supply chain professionals. Hoe gaan logistiek managers om met verstoringen in de logistieke keten? Benieuwd wie dat gaat winnen…

Reageer op dit artikel