blog

Veilige spanning

Home

Nissan Motor Parts Center doet nu al verscheidene jaren mee met het Nederlands Kampioenschap Intern Transport, kortweg NKIT. Het begon destijds met de vraag van twee heftruckchauffeurs, Joop Jansen en Ria Duijvenbode-van der Stad, of ze mee mochten doen en of we ze wilden sponsoren.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in T+O Heftrucks op 1 november 2008.

Hierbij ging het dan vooral om het eten en drinken, maar dat terzijde. De reacties bij terugkomst waren positief. Naar aanleiding hiervan werden meer medewerkers enthousiast.

We besloten daarom om het iets professioneler aan te pakken. We wonnen informatie in en gingen voorrondes houden. Er werd fanatiek gestreden met allerlei op- en afstapelvarianten van kratten met glazen water. Na de voorrondes stuurden we een sterke NMPC-afvaardiging naar het NKIT, compleet met zelf geregeld
 

T-shirt, jack en pet.

Al vrij snel werd duidelijk dat het heel anders is, om in een vreemde omgeving met compleet andere intern transportmiddelen te werken. Daar komt ook nog eens de wedstrijdspanning bij. Ik heb respect voor de deelnemers aan het NKIT. Het is toch knap om onder dergelijke omstandigheden een goed resultaat te boeken.

Het effect van deelname aan het NKIT leeft nog steeds binnen NMPC en helpt bij het onder de aandacht brengen van diverse zaken, zoals:

  • veiligheid gaat voor productiviteit;
  • goed achter je kijken bij achteruit rijden;
  • de last goed in de hiel nemen;
  • gordel dragen;
  • het recht insteken van de vorken voor het oppakken van de last;
  • het netjes stapelen van de last, in ons geval diverse modules.

We hebben dus echt gemerkt dat de spanning en uitdaging van het NKIT een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid binnen het bedrijf. Onderschat daarbij niet het effect van de ‘bedrijfsafvaardiging’, compleet met de elk jaar speciaal gemaakte petjes en kleding. De trots van de deelnemers is groot. Maar ook het besef dat eigenlijk –alleen veiligheid telt, is heel veel waard!

 

Reageer op dit artikel