blog

Pas op voor leveranciersdemo

Home

Pas op voor leveranciersdemo
aps

We hebben zojuist een APS-selectie voor productiescheduling afgerond. Er waren grote verschillen in het aanbod van de leveranciers. We hebben een leverancier gekozen die aangaf onze situatie snel te kunnen modelleren omdat het hiervoor een standaard model in huis heeft. De demo liet veel herkenbare dingen zien. Veel goedkoper dan die leveranciers die een compleet model moeten opbouwen! Toch?

Diagnose

Pas op! De zegswijze ‘de duivel zit in de details’ is bijzonder sterk van toepassing op scheduling. Alhoewel een standaard model goed toepasbaar kan lijken weet u dit pas echt zeker als u geprobeerd heeft een aantal van uw meest lastige problemen in te passen in het systeem. Dat is een andere volgorde als bij een demo, waar die zaken worden gemodelleerd die makkelijk in het systeem te passen zijn – en die er leuk uitzien. Mogelijk heeft u dus een verkeerde keus gemaakt. Dit vormt een projectrisico.

 

Advies

Maak een gedetailleerde analyse van uw productiesysteem en gebruik de lastigste zaken hieruit – ook als ze uitzonderlijk zijn – om de potentiële leveranciers uit te dagen. Ga voor de beste oplossing. Goedkoop is duurkoop bij APS. En als het goed is, zullen de baten de extra kosten meer dan goed maken.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel