artikel

Tilburg wil alsnog nummer één positie

Home 3393

Tilburg wil alsnog nummer één positie

Remmers Bouwgroep heeft een begin gemaakt met de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum aan de entree van het bedrijventerrein Vossenberg. De regio zet alles op alles om volgend jaar de Logistieke Hotspot van Nederland te worden.

Het distributiecentrum krijgt een omvang van 36.435 vierkante meter. Het pand bestaat uit twee units met voldoende uitbreidingsmogelijkheden op termijn. Vossenberg is het grootste industrieterrein van Tilburg en heeft al veel meer logistieke partijen en distributiebedrijven aan zich weten te binden. Met de komst van het ‘Logistic Excellence Tilburg’ zoals het vastgoedproject heet is opnieuw 6 hectare grond toebedeeld. Dat is net op tijd. De gemeente verwacht net na de zomer geen kavels meer beschikbaar te hebben op de Vossenberg. De verhuur is in handen van DTZ Zadelhoff en Industrial.

Opstomen naar eerste plek

Pieter Remmers van het gelijknamig bouwbedrijf zegt graag te willen bijdragen aan de ambitie van de Gemeente Tilburg om uit te groeien tot de Logistieke Hotspot van Nederland. Deze week werd de regio Venlo-Venray opnieuw op het schild gehesen als de beste vestigingsplaats voor logistieke bedrijvigheid. West-Brabant en de regio Tilburg-Waalwijk volgen vlak achter de winnaar op de tweede en derde plek in de rangschikking, die is gemaakt door een panel van marktexperts in opdracht van Logistiek Magazine.

Ook nieuwbouw gestart in Tholen

“Ondernemers zijn hier verzekerd van een uitstekende verbinding met de haven van Rotterdam en het achterland via multimodale aansluiting op weg, water en spoor. Alle grote steden en mainports zijn binnen een uur vanaf hier bereikbaar.” Commercieel directeur Remmers geeft aan dat het bestemmingsplan van de kavel onherroepelijk is en dat de benodigde infrastructuur is aangelegd.
Eerder deze week was Remmers ook al in het nieuws met de in gang gezette nieuwbouw van het dc voor Alternate aan de Marconiweg in Tholen. Hier komt een pand van 11.500 vierkante meter magazijnruimte. Oplevering is voorzien voor het einde van dit jaar.

Flexibele indelingsvorm

Zowel voor de nieuwbouw in Tholen als de aangekondigde bouwwerkzaamheden op de Vossenberg streeft Remmers naar een hoog duurzaamheidsniveau en een passende uitstraling. Het exterieur in Tilburg krijgt een hoge transparantie en ‘houtlook’ verfraaiingen. Het interieur is stralend wit, zodat in combinatie met veel daglicht en LED verlichting een optimale werkbeleving zal ontstaan, meent de bouwer.
Het belangrijkste aspect van de nieuwbouw is echter de flexibele indelingsvorm, die kan worden toegesneden op de bedrijfsvoering van de uiteindelijke gebruiker van het pand. Er is al rekening gehouden met additionele wensen voor VAL activiteiten of meer kantoor- dan showroomruimte.

Reageer op dit artikel