artikel

Complete transportorderafhandeling Yanmar in vijf minuten

Home

Complete transportorderafhandeling Yanmar in vijf minuten
Yanmar

Fase een van de geautomatiseerde transportorderafhandeling in Gateway V2 is opgeleverd bij de afdeling Parts van Yanmar Europe. Nadat de zending in het magazijn is verwerkt, wordt dit bevestigd in het Global Yanmar systeem. De informatie van de zending kan daarna automatisch ingelezen en razendsnel verwerkt in Gateway V2.

Fase een van de geautomatiseerde transportorderafhandeling in Gateway V2 is opgeleverd bij de afdeling Parts van Yanmar Europe. Nadat de zending in het magazijn is verwerkt, wordt dit bevestigd in het Global Yanmar systeem. De informatie van de zending kan daarna automatisch ingelezen en razendsnel verwerkt in Gateway V2.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Yanmar Europe   Leverancier/dienstverlener: Gateway Software
Plaats: Almere  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Gateway V2  

Binnen de gevraagde lead-time wordt in Gateway V2 de juiste vervoerder geselecteerd, uiteraard tegen de laagste kosten. Vervolgens wordt volautomatisch een T-1 bericht opgemaakt, verzonden en verwerkt. Indien nodig wordt een EDI-bericht verzonden aan de geselecteerde expressvervoerder (koppelingen met DHL Express en TNT Express).

 

Afwijkingen in de gaten houden 

De complete transportdocumentatie, zoals vrachtbrieven, labels voor diverse Express diensten, T-1 documenten en facturen, worden automatisch geprint bij de juiste paktafel. Door middel van KPI’s en Alerts in Gateway V2 kunnen alle mogelijke afwijkingen in het proces goed in de gaten worden gehouden. Binnen 5 minuten is het dossier al weer gesloten en gaat het pakket volgens plan door op de rollenbanden van Yanmar om verzonden en afgeleverd te worden.

        
Alle onderdelen direct beschikbaar

Shah Ally, parts manager bij Yanmar Europe: "Een uitstekende service is zeer belangrijk voor Yanmar. Ter bevordering van een snelle, accurate levering van onderdelen door middel van distributeurs in heel Europa heeft Yanmar een grote voorraad reserve-onderdelen in Nederland. Het bestelproces van onderdelen wordt ondersteund door een Automatic Back Ordering-systeem. Dit betekent dat alle onderdelen die direct beschikbaar zijn in Europa onmiddellijk kunnen worden gereserveerd. Gateway V2 ondersteunt dit proces volautomatisch."

  

Forwarding module 

Yanmar werkte al met de Douane module van Gateway, maar enige tijd geleden is besloten om voor de betreffende toepassing de Forwarding module aan te schaffen.

Voorheen werden diverse applicaties op verschillende plekken in de organisatie handmatig ingezet, zoals bijvoorbeeld Intraship om zendingen aan te melden bij DHL en labels te printen, Gateway om Douane documenten handmatig op te maken en een eigen WMS om invoices en paklijsten te printen. Yanmar heeft fors geïnvesteerd in optimalisatie van zowel fysieke als administratieve logistieke processen.

     

Besparing van transportkosten

Het businessvoordeel dat Yanmar heeft bestaat uit besparing van transportkosten (automatische carrier selectie op basis van leadtimes en tarieven), besparing van overhead (T-1 documenten worden volautomatisch gegenereerd, verzonden en verwerkt), de volledige transport documentatie wordt zonder tussenkomst van medewerkers geprint op een specifieke paktafel.

 

Transport opdrachten en bevestigingen worden automatisch aan de juiste (externe) contactpersonen verzonden. Kortom gestroomlijnde processen.

  

Een mogelijk vervolg traject is cost control waarbij men verwachte kosten geautomatiseerd kan vergelijken met  (elektronische) facturen van vervoerders.

Reageer op dit artikel