artikel

vLm Regio West warm ontvangen bij Hoogvliet

Home

In 1968 richtte Leen Hoogvliet in Kwintsheul één van Nederlands eerste zogeheten Cash ‘n’ Carry-zaken op. En met succes! Inmiddels is Hoogvliet een moderne supermarktketen met 60 supermarkten en 55 slijterijen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. vLm Community Regio West bezocht vorige week het bedrijf; een kort verslag.

In een volledig gevulde zaal hebben meer dan 35 vLm leden onlangs geboeid geluisterd naar Jeroen Koekenbier en Jan Bergman van Hoogvliet. Er werd openhartig ingegaan op de positie van Hoogvliet en haar concurrenten en de visie die de directie van Hoogvliet heeft uitgestippeld voor de toekomst. Tevens werd aangegeven hoe de service continu in de gaten werd gehouden om zo op prijs én service goed te blijven scoren. 

 

De aanwezigheid van concollega’s (waaronder hallo Jumbo, Digros-Deka, Vomar, Sligro) en interactie met alle aanwezigen maakte deze bijeenkomst extra aantrekkelijk voor iedereen.

   

Vervolgens zijn we in groepjes door het 40.000 vierkante meter grote DC gelopen, waarbij elke proces gedetailleerd werd toegelicht. De getallen vlogen ons om de oren. Elke week moeten er door de gemiddeld 400 medewerkers ruim 800.000 colli gepickt worden en zo verlaten circa 33.000 rolcontainers iedere week het DC op weg naar de huidige 60 filialen. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuw DC aan de A12, dat geschikt is voor de belevering van 90 tot 120 filialen over vijf jaar. 

    

Uiteraard ontbrak een bezoek aan de heerlijke bakkerij niet. Hier waren we getuige van de productie van duizenden krentenbollen en broden per uur die met zeer hoge snelheid onder toeziend oog van opvallend weinig personeel de lopende band verlieten. 

   

De middag werd afgesloten met een drankje en diverse hapjes, waarbij de deelnemers enthousiast konden napraten over wat zij hadden gezien en om ervaringen uit te wisselen. De gastheren Jan Bergman en Jeroen Koekenbier kregen daarbij van voorzitter Michael van Leeuwen als dank een certificaat, waarmee zij meteen het komende jaar lid zijn van onze interessante en gezellige vereniging.

  

Kortom: weer een geslaagd evenement van vLm Community Regio West dat smaakt naar meer!

 

* Bovenstaan artikel is gemaakt voor de vLm-nieuwbrief van september 2011

Reageer op dit artikel