artikel

Vaultex heeft met nieuw ERP meer grip op projecten

Home

Vaultex heeft met nieuw ERP meer grip op projecten
Vaultex

Inrichter van computerruimtes Vaultex heeft een nieuw ERP-systeem in gebruik genomen waarmee het zijn projecten beter kan monitoren. “We kunnen nu Estimate to Complete-rapportages draaien”, zegt Business Unit Manager Vincent Liebe. Ook kan het bedrijf efficiënter werken en betere offertes maken.

Inrichter van computerruimtes Vaultex heeft een nieuw ERP-systeem in gebruik genomen waarmee het zijn projecten beter kan monitoren. “We kunnen nu Estimate to Complete-rapportages draaien”, zegt Business Unit Manager Vincent Liebe. Ook kan het bedrijf efficiënter werken en betere offertes maken.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Vaultex   Leverancier/dienstverlener: HSO
Plaats: Veghel  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Aanleiding voor een nieuw systeem was de wens om meer grip op projecten te krijgen. "Het verzamelen van informatie was in ons oude systeem een tijdrovend en inefficiënt proces. Het onderhanden werk en zaken als projectwaardering waren lastig te bepalen", aldus Liebe.

 

Beperkte projectcontrole

Vaultex maakt onderdeel uit van de Aegide Group, een Europese speler die met 175 medewerkers vanuit Nederland, Zwitserland, UK, België en Frankrijk hoogwaardige behuizings-, koelings- en monitoringoplossingen levert. Binnen Aegide was een verouderd pakket in gebruik, dat met name gericht was op productie. Dit pakket sloot niet aan bij de bedrijfsprocessen van Vaultex, die een sterk projectmatig karakter kennen. Hierdoor kon projectcontrole maar zeer beperkt plaatsvinden.

 

Sinds een half jaar werkt Vaultex met het ERP-pakket Microsoft Dynamics AX, geleverd door automatiseerder HSO. Van dit pakket is een speciale versie gemaakt voor technische dienstverleners, de zogenaamde HSO Business Platform for Service Industries.

    

Betere stuurinformatie

In het nieuwe pakket zijn de calculaties gekoppeld aan een project, en het verkoop- en offerteproces zitten in één systeem. Liebe: "Dankzij de integrale opzet werken we niet alleen een stuk efficiënter, onze data is ook een stuk consistenter geworden waardoor we beschikken over veel betere stuurinformatie."

 

"We kunnen nu Estimate to Complete-rapportages draaien en offertes op maat maken. En het vaststellen van de projectwaardering gaat sneller en nauwkeuriger. Met dit systeem hebben we zeker een flinke professionaliseringsslag gemaakt!"

Reageer op dit artikel