artikel

Succesvolle eerste bloggersmeeting Logistiek.nl

Home

Succesvolle eerste bloggersmeeting Logistiek.nl
Blogs Logistiek.nl

De eerste bloggersmeeting van Logistiek.nl was een succes, maar liefst twintig enthousiaste bloggers kwamen naar Amsterdam. De terugblik op twee jaar bloggen leverde interessante cijfers op.

Er zijn in de afgelopen twee jaar 356 blogs geplaatst, bleek uit de presentatie van portalmanager Harm Beerens. Het leverde 142.000 pageviews op, op een totaal van 13 miljoen. De blogs werden gemiddeld 400 keer bekeken. Met de praktische ‘Checklist’ van Harm (zie presentatie) zullen deze getallen vast nog stijgen. En gezien de eerste prikkelende blogs die inmiddels zijn geplaatst, gaat dit zeker lukken! De presentatie:

 presentatie Harm.

      

Blogger Walther Ploos van Amstel

Walther Ploos van Amstel is inmiddels ‘persona non grata’ bij diverse bedrijven, vertelde hij vol enthousiasme tijdens zijn relaas. Er is hem zelfs al eens geld geboden om een blog van internet af te halen. Dat streeft Logistiek.nl niet na, maar zijn boodschap was duidelijk: pak per blog één onderwerp bij de kop en wees niet bang om er stevig in te gaan.

Verder vertelde hij hoe hij via LinkedIn, zijn eigen website en Frankwatching.com zijn blogs (na plaatsing op Logistiek.nl) wereldkundig maakt en daardoor weer reacties en opdrachten binnenhaalt. Tip: zorg dat je de koppen herschrijft anders pakt Google dit juist negatief op!

 presentatie Walther.

           

Presentatie hoofdredacteur Elsevier.nl

Rene van Rijckevorsel, hoofdredacteur Elsevier.nl, gaf zijn visie op het fenomeen blogs. "Een blog moet een duidelijke frequentie hebben, onregelmatig is ok, maar schrijf wel vaak!" Wees scherp, zorg dat het feitelijk juist is, focus op één onderwerp en maak het vooral niet te lang (maximaal 400 woorden).

Reageer op dit artikel