artikel

Beursagenda vrijdag 13 november

Home

Beursagenda vrijdag 13 november
Innovatietour op de Logistica georganiseerd door de Vela.

De Logistica gaat morgen de op een na laatste dag in. Voor Logistiek & ICT is de vrijdag traditioneel de laatste dag. Ondanks dat beide beurzen nu op hun einde beginnen te lopen, zijn er morgen weer volop activiteiten georganiseerd voor de beursbezoeker, een overzicht.

Scala Logistica Innovatietours

In samenwerking met de Vela (Vereniging van Logistiek Adviseurs) en TLN (Transport en Logistiek Nederland) worden er voor eindgebruikers op Logistica voor het eerst rondleidingen georganiseerd.

Tijdens de rondleidingen lichten de deelnemende leveranciers tijdens een korte presentatie hun productinnovatie toe. Hierdoor maakt u in een relatief kort tijdsbestek kennis met nieuwe oplossingen en kunt u beoordelen of deze aansluiten bij de wensen en eisen zoals u die aan een systeem stelt.

Hal 8, bij het Scala Logistica

dinsdag 11 tot en met vrijdag 13 november

 

Tijdstippen
– Van 11.00 – 12.00 uur: thema Orderverzamelen en Geïntegreerde systemen 
– Van 14.00 – 15.00 uur: thema Verpakken, Opslaan, Laden en Lossen 

 


ICT & Logistiek

 

Tijd: 11:00 – 11:45
Theater Blauw
EVO – Masterclass Voorraadbeheer

Spreker(s):
Paul Durlinger, General Manager Durlinger Consultancy

Omschrijving:
Ook in deze tijden is professioneel voorraadmanagement essentieel voor succesvol zakendoen. Klanttevredenheid en financiële resultaten worden tenslotte sterk bepaald door het houden van de juiste voorraden. In de praktijk blijkt voorraadmanagement echter niet zo eenvoudig. U moet voordurend keuzes maken. U loopt tegen vragen aan als: welke voorraadmodellen zijn voor mij van toepassing? Hoe kunnen formules en simulaties mij helpen bij het nemen van rationele beslissingen? Hoe kan ik profiteren van voorraad en informatie in de keten? Al deze antwoorden en meer hoort u tijdens de EVO-Masterclass Voorraadbeheer verzorgd door Paul Durlinger. Tijdens de masterclass besteden we veel aandacht aan de theorie. Voor veel praktische problemen zijn immers al oplossingen bedacht. En een deelnemer moet weten wanneer hij van de theorie mag of moet afwijken. Wij weten uit ervaring :"De theorie werkt"!

 

11:00 – 11:45
Theater Rood
Meer output met een afgeslankte organisatie

Spreker(s):
Valérie Goulevitch Marketing Manager Arjo Oldenbeuving Sales Manager Benelux Christiaan Meerman Senior Sales Consultant

Omschrijving:
In deze tijd is er al bij ieder bedrijf al zoveel mogelijk bezuinigd, daarin tegen worden de eisen van de klanten alleen maar strenger en de gewenste levertijden alleen maar korter. Efficiency is hiervoor de enige oplossing.

12:00 – 12:45
Theater Blauw
Bijgeloof of vertrouwen? Succesvolle klantleveringen door excellent transport management.

Spreker(s):
Erwin den Exter en Hugo Haarman (beiden Management Consultant Capgemini – Supply Chain Management met als specialisatie Transport

Omschrijving:
De logistieke keten tussen klantorder en daadwerkelijke levering heeft een grote invloed op de beschikbaarheid van uw producten en de tevredenheid van uw klanten. Verstoringen in deze keten kunnen grote gevolgen hebben. Bent u bijgelovig en hoopt u dat het noodlot u op vrijdag de 13e niet zal treffen of vertrouwt u op uw transport management capaciteiten? Capgemini gaat in deze presentatie in op de trends en ontwikkelingen op het gebied van transport management die u in staat stellen uw klanten te bedienen, zowel in goede tijden als op vrijdag de 13e.

12:00 – 12:45
Theater Rood
Hoe eenvoudig ICT logistieke processen groen kleurt

Spreker(s):
Max Prudon Directeur, Binnenstadservice, Mark Réz Sales Manager, Ctac

Omschrijving:
In deze presentatie licht Binnenstadservice toe hoe zij een nieuw en innovatief model voor stedelijke distributie hebben ontwikkeld. De problemen in de binnensteden zijn bekend: beperkte bereikbaarheid, toegenomen verkeersdruk en slechte luchtkwaliteit. Samen met Ctac heeft Binnenstadservice een applicatie ontwikkeld voor de distributie van goederen vanuit een centraal verzamelpunt buiten de stad, naar de ontvangers in de binnenstad per ‘groene’ (op aardgas of elektrisch aangedreven) vrachtwagen of speciale transportfiets.

 

 

13:00 – 13:45
Theater Blauw
Spend Management: Een methode om gecontroleerd voorraden naar het gewenste nivo te brengen.

Spreker(s):
Eric van Dijk, CEO Slimstock

Omschrijving:
De druk vanuit management om kapitaal vrij te maken uit de voorraad is hoger dan ooit. Soms zijn de doelstellingen onderbouwd, maar ook vaak worden deze ingegeven door de beschikbare financiën. Feit blijft dat voorraden in de regel alleen omlaag gaan als het management hiertoe opdracht geeft. Om hierbij te kunnen helpen is Spend Management ontwikkeld. Spend Management is een bewezen methode die leidt tot een gecontroleerde afbouw van voorraden zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbaarheid. Wat moet er precies gebeuren om de gestelde doelen binnen de beschikbare tijd te realiseren?

14:00 – 14:45
Theater Blauw
What goes down must come up

Spreker(s):
Danny Boeijkens, Partner MÖBIUS-BE en Peter Morren, Directeur MÖBIUS-NL

Omschrijving:
Als de goederen weer moeten stromen, hoe brengt u de keten weer op gang?
De economische crisis heeft de stroming van goederen in het economisch verkeer veelal vertraagd en soms tot stilstand gebracht. Toeleveranciers in de "supply chains" hebben harde klappen gehad. Voorraden zijn gereduceerd, productiecapaciteit is afgebouwd, arbeidsplaatsen zijn verloren gegaan. Dit is vrijwel onvermijdelijk als de vraag naar producten uitvalt. Wie wil overleven moet op de eerste plaats zijn kosten omlaag brengen.
Maar: wat als vraag weer aantrekt? Kan de keten volgen? Bestaan de leveranciers nog, hoe snel kan afgeschakelde capaciteit weer in productie worden gebracht, wanneer zijn voorraden weer op peil?
In samenwerking met de Vlerick School of Management (Leuven / Gent) heeft MÖBIUS een simulatiegereedschap ontwikkeld waarmee in het algemeen de kwetsbaarheid van een supply chain (of netwerk) in kaart kan worden gebracht. Eventuele risico’s kunnen worden geanalyseerd, vanaf de kans dat zij optreden tot en met hun impact op de afleverprestatie en de "bottom line". Voorgenomen verbeteringsmaatregelen kunnen in het model worden ingebracht, zodat vooraf het effect op kosten en opbrengsten kan worden bepaald. Zo kunnen heel gericht beslissingen over optimalisatie van een keten
of netwerk worden genomen en risico’s beter worden beheerst.

Danny Boeijkens (Partner MÖBIUS-BE) en Peter Morren (Directeur MÖBIUS-NL) lichten de inzet van de "MÖBIUS Risk Management Suite" toe en geven hun visie op structurele maatregelen om een Supply Chain flexibel en lenig te maken.

 

15:00 – 15:45
Theater Rood
CBS Vervoerenquête; Vernieuwde uitvraag in 2010: meer kwaliteit, minder lasten

Spreker(s):
Thieu van Kasteren en Wilfred Zentjens

Omschrijving:
In 2010 gaat het CBS de vervoerenquête op een nieuwe manier uitvragen. De standaardtools papier en TRANS worden uitgefaseerd en maken plaats voor een E-vragenlijst (via internet) en de mogelijkheid voor het leveren van gegevens in XML-formaat rechtstreeks uit een Transport Management Systeem (TMS ). Over beide onderwerpen wil het CBS transporteurs maar ook softwareleveranciers informeren, om op die manier samen op te trekken naar lastenverlichting en kwaliteitsverbetering. Juist door het verkrijgen van betere gegevens kan het CBS zorgen voor een administratieve lastenverlichting en dus kostenbesparing voor een transportbedrijf.

 

15:00 – 15:45
Theater Blauw
Met open vizier succesvoller samenwerken in uw keten. Subtitel: Kansen signaleren begint met uw beeldvorming, verbreed uw visie en laat uw inspireren.

Spreker(s):
Frank Bontekoe, Henk van Heerde beiden innovatieadviseur in sector Logistiek, Groothandel en Maritiem.

Omschrijving:
Met open vizier succesvoller samenwerken in uw keten Ondernemers kunnen gezamenlijk veel voordelen behalen, door met een open blik naar hun klanten, toeleveranciers en concullegas te kijken. Wat het u oplevert en hoe u dit aanpakt, vertellen we u in de workshop Met open vizier succesvoller samenwerken in de keten.

Laat u inspireren door de praktijkvoorbeelden, waarbij we ook graag ingaan op uw ervaringen.Profiteert u al optimaal van (digitale) samenwerking in uw keten? Uw ICT-systeem koppelen aan dat van uw klant kan u tijd en daarmee kosten besparen.

Maar daarmee bent u er nog niet. Want kibbelen over de verdeling van de opbrengst kan u vervolgens veel tijd kosten. Tijdens de workshop met open vizier samenwerken in de keten ziet u dat digitaal samenwerken vooral mensenwerk is. U leert met een andere blik te kijken naar uw klanten, toeleveranciers en concullegas.

Veel ondernemers die bijvoorbeeld een ERP- of TMS-systeem hebben aangeschaft hebben hoge verwachtingen van zon systeem. Maar in de praktijk valt het tegen. Naast de ICT-koppelingen met de buitenwereld is ook hier vaak het mensenwerk voor verbetering vatbaar.

Hoe u dat in uw specifieke situatie aanpakt, daarover krijgt u tijdens deze workshop tips en u hoort praktijkervaringen van andere ondernemers. Een frisse, open blik zorgt er voor dat u niet stilstaat. Nieuwe inzichten leiden tot innovatie. Syntens laat zien hoe u kunt denken in kansen in plaats van belemmeringen. Succesvol samenwerken en de voordelen benutten van ICT begint bij uzelf. Het innovatienetwerk voor ondernemers helpt u graag concreet op weg.

 

16:00 – 16:45
Theater Blauw
Workshop Be Lean Be Green – ‘Hoe wordt ik een koploper?’

Spreker(s):
Een Lean and Green koploper bedrijf i.s.m. het programma Duurzame
Logistiek/Connekt

Omschrijving:
Het programma Duurzame Logistiek ondersteunt 250 koplopende bedrijven (verladers en vervoerders) op het gebied van duurzame goederenlogistiek om in 2012: – de winstgevendheid van bedrijven te verhogen; en gelijktijdig; – de CO2 uitstoot met > 20% te verlagen. Het programma en enkele koplopende bedrijven zal in een interactieve workshop met deelnemers (directeuren, managers e.a.) de discussie aangaan over het realiseren van deze ambitie en doelstelling op het gebied van duurzaamheid in uw bedrijf. Tevens zullen er best practices getoond worden en een pragmatische toolbox voor uw bedrijf en in uw keten.

 

DAGELIJKS op ICT & Logistiek:

RFID-tours / Rondleiding
Na een korte introductie wordt u op de beurs rondgeleid langs aanbieders van tags, readers, backend systemen en system integrators.

TLN Tours / Rondleiding
Hoe weet u welke leveranciers voor u interessant zijn om te bezoeken? TLN Consultancy organiseert voor u rondleidingen langs diverse leveranciers.

 

Het AIM Nederland Collectief
De branche vereniging AIM Nederland is aanwezig met een bedrijvencollectief en, daaraan gekoppeld, een praktijktheater / roadshow.

 


Forklift Arena 

10.00 – 14.30 uur

kwalificatiewedstrijden NKIT Nationaal Kampioenschap Intern Transport:

14.30 – 15.00 uur:

Atlet De vergeten logistieke oplossing. Ofwel: Hoe creëer ik meer palletplaatsen in mijn bestaande magazijn?

15.00 – 15.30 uur
Jungheinrich: Lithium Ion Concept Truck: Magazijntruck van de toekomst met lithium ion batterij, direct-aandrijving en nieuwe bediening. Dankzij de compacte techniek is zelfs het uiterlijk anders dan anders.
Systemen voor geïntegreerde automatische pallet-identificatie: Op- en afstappen van de chauffeur is niet meer nodig. Jungheinrich introduceert nieuwe technieken om pallets en hun lading automatisch te
scannen en identificeren. Zowel met barcode als met RFID-techniek.

15.30 – 16.00 uur
Yale Nieuwe Yale ERP 16VT

16.00 – 16.30 uur
BMWT in samenwerking Safety Awareness Workshops met ’t WEB Opleidingen Voor warehouse managers is veiligheid een zeer belangrijk item. Maar hoe kan veiligheid gecoördineerd worden? Tijdens ‘Safety Awareness’ workshops wordt u bijgepraat, hoe in te grijpen bij onveilig werken van uw heftruck chauffeur. De workshops dragen bij aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers, verminderen van schades en het reduceren van kosten.

16.30 – 17.00 uur
Toyota Toyota demo SAS In deze actieve workshop wordt duidelijk hoe het unieke Toyota System of Active Stability (SAS) bijdraagt aan het verlagen van uw operationele kosten.

Reageer op dit artikel