artikel

Beursagenda dinsdag 10 november

Home

Beursagenda dinsdag 10 november
De Logistica 2009 staat bol van de live-demonstraties en lezingen

Tal van lezingen en live-demonstraties staan er tijdens deze Logistica en ICT & Logistiek op het programma. Per beursdag geeft de redactie van Logistiek.nl een overzicht van activiteiten die absoluut het bezoeken waard zijn.

9.00 -15.30
Docentendag, programma staat in het teken van samenwerking van docenten en studenten met het bedrijfsleven. Een groot aantal hbo-docenten en studenten van logistieke opleidingen ontmoeten elkaar en praten over onder meer over de docentenstages. Twee docenten vertellen over hun ervaringen.

 

11.00 – 11.45
Spend Management, een bewezen methode die leidt tot een gecontroleerde afbouw van voorraden zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbaarheid. Wat moet er precies gebeuren om de gestelde doelen binnen de beschikbare tijd te realiseren? Presentatie: Eric van Dijk, CEO Slimstock (theater Rood, hal 7)

 

11.00 – 11.30
Mabo Lifting demonstreert in de Forklift Arena (hal 12) een zijlader die in een heftruck kan worden veranderd

 

11.00 -11.45
Bedrijven zijn te zeer gefocust op de eigen organisatie en de eigen belangen, waardoor informatieuitwisseling in de keten moeizaam van de grond komt. In feite is er nog een wereld te winnen, concludeert logistiek adviseur Vincent van Blitterswijk, die over dit onderwerp namens EVO een seminar verzorgt in theater Blauw (hal 7) tijdens ICT & Logistiek.

 

12.00-12.45
Hoe eenvoudig ICT logistieke processen groen kleurt. Samen met Ctac heeft Binnenstadservice een applicatie ontwikkeld voor de distributie van goederen vanuit een centraal verzamelpunt buiten de stad, naar de ontvangers in de binnenstad per ‘groene’ (op aardgas of elektrisch aangedreven) vrachtwagen of speciale transportfiets. Max Prudon directeur Binnenstadservice en Mark Réz Sales Manager, Ctac leggen de werking uit van de tool in theater Rood (hal 7)

 

15.30 – 16.30
Tijdens de Safety Awareness Workshops wordt uitgelegd hoe moet worden ingegrepen bij het onveilig werken van een heftruckchauffeur. De workshops dragen bij aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn medewerkers, schadevermindering en kostenreductie. De workshop wordt gegven door BMWT en ‘t WEB Opleidingen in de Forklift Arena (hal 12) 

 

Dagelijkse evenementen

Auto-ID theatre AIM (hal 7, stand A062)

Scala Logistica Innovatietour (hal 8 start bij Scala Logistica, 11.00 -12.00 uur en 14.00 en 15.00 uur)

RFID-tour (hal 7, vertrek vanaf stand B059, dagelijks om 11.30 en 14.30 uur)

TLN-tours (startpunt terras in hal 7, stand C070)

 

Reageer op dit artikel