artikel

Vakblad Logistiek gaat verder als magazine

Home

Vakblad Logistiek gaat verder als magazine
Vakblad Logistiek is vernieuwd

De vakbladen Logistiek en Transport+Opslag zijn opgegaan in een maandelijks magazine onder de titel Logistiek. Het eerste nummer van dit magazine verschijnt op 6 november 2009.

Een paar belangrijke veranderingen op een rij:

 1. Het nieuwe blad biedt lezers meer pagina’s, meer diepgang op actuele onderwerpen en meer balans in de informatievoorziening over de diverse logistieke aandachtsgebieden 
   
 2. Het blad sluit voortaan beter aan bij de inmiddels grootste Nederlandstalige website op logistiek gebied: www.logistiek.nl
   
 3. In elk nummer is ruimte voor een specifiek thema, dat van verschillende kanten zal worden belicht

 

1. Meer diepgang, meer balans

Logistiek heeft als onderscheidende missie om hèt Nederlandstalige informatieplatform te zijn voor de totale logistieke sector.
 

Daarom komen alle verschillende aandachtsgebieden aan bod: supply chain management, warehousing, distributie, service- en productielogistiek.

Centraal staan mensen (visie en carrière), innovatie, opleiden, continu verbeteren en leerzame praktijkervaringen op het gebied van onder andere warehousing, logistieke dienstverlening, ICT, vastgoed en heftrucks. De redactie brengt een mix van nieuws, achtergronden, analyse, reportages, interviews en columns.

 

2. Aansluiten op www.logistiek.nl

Deze website brengt dagelijks het actuele nieuws en daarnaast drie keer per week bij de bijna 20.000 abonnees van de email nieuwsbrief. Het blad haalt de achtergronden van dat nieuws naar voren in discussieartikelen en interviews. Achtergrondartikelen in het blad vormen het startpunt voor een verdere discussie in weblogs en polls op de site. Reportages in het blad verschijnen op de website meer tekst en meer foto’s. Logistiek is daarmee het enige echt multimediale merk op logistiek gebied, dat maximaal gebruik maakt van de kracht van verschillende mediatypen.

 

3. Thema’s en specials

Met themadelen legt het blad in elk nummer een extra accent. De unieke themadelen gaan over supply chain management, informatietechnologie, warehousing en mobiel intern transport. Daarin worden actuele thema’s als duurzaamheid, veiligheid, automatisering en prestatieverbetering verder uitgediept. In de week van verschijnen van het blad, brengt de redactie ook een speciale themanieuwsbrief uit met nog meer achtergronden, visies en ervaringen rond hetzelfde thema.
 

Verder verschijnt het blad Logistiek met speciale bijlagen:

 • Jaarboek warehousing
 • Jaarboek logistieke parken
 • Jaarboek logistiek software
 • Logistieke Kaart van Nederland en de
 • Top 50 logistiek dienstverleners. 
   

Overtuig u zelf: Neem nu een introductieabonnement

 

 

 

Reageer op dit artikel