artikel

8. Tools voor WMS-selectie

Home

8. Tools voor WMS-selectie
Acqon

In dit hoofdstuk gaan we in op een waardevolle WMS-selectietool, die mede door IPL is ontwikkeld. We leggen uit hoe deze werkt en welke leveranciers er zoal aan meewerken. Ook staat er uiteraard de link bij naar de online selectietool.


Over de tool 

Wanneer u meer ondersteuning zoekt, bijvoorbeeld voor het meer in detail specificeren van uw eisen en het naast elkaar zetten van verschillende scenario’s, dan kunt u dit doen via de website www.warehouse-logistics.com. Eenzelfde omgeving is ook beschikbaar voor de selectie van ERP systemen: www.erp-logistics.com.

 

De tools op deze sites zijn door IPL ontwikkeld in samenwerking met Fraunhofer IML. IPL verzamelt en beoordeelt objectieve informatie over geschikte pakketten en helpt u door de grote variatie aan functionaliteit van de pakketten heen te kijken en uw eigen wensen scherp te houden, met als resultaat het pakket met de juiste functionaliteit en juiste prijs. IPL is volledig onafhankelijk van pakketleveranciers of implementatieorganisaties

 

De site bevat allerlei informatie over de deelnemende leveranciers en hun systemen. Daarnaast biedt het een aantal selectietools.

 

Deelnemende partijen

De deelnemende partijen zijn:

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Korte samenvatting van de mogelijkheden

 

De site bevat allerlei informatie over de deelnemende leveranciers en hun systemen. Daarnaast biedt het een aantal selectietools.

 

Eerste indruk op basis van K.O.’s

 

U kunt de systemen toetsen op het voldoen aan een aantal Knock-out criteria, met behulp van de gratis Express toegang. Via het aanklikken van één of meerdere voor u van belang zijnde sleuteleigenschappen, ziet u direct welke systemen wel of niet voldoen.

 

Echte diepgaande vergelijking

 

Wilt u verder gaan en in detail uw eisen en wensen specificeren en vergelijken met de mogelijkheden van de systemen, dan kunt u gebruik maken van de (betaalde) Standaard toegang.

U kunt gewichten toekennen aan alle functiegebieden. Daarnaast kunt u binnen deze functiegebieden op vraagniveau het belang daarvan aangeven. Daarmee geeft u aan wat u belangrijk vindt binnen het functiegebied. Dit verschaft u de mogelijkheid om het proces in uw eigen mate van detail door te voeren. Het met een groep invullen van deze lijst via internet heeft al vaak goede resultaten opgeleverd.

 

 

Het systeem voorziet vervolgens in een overzicht van pakketten op volgorde van dekking op het totale eisenpakket. Een aantal grafieken biedt detailinformatie met betrekking tot de kwaliteit per functie per pakket. Dit alles wordt in een PDF vastgelegd en naar u gemaild. Deze werkwijze maakt een betrouwbare, efficiënte en effectieve (voor)selectie mogelijk.

 

 

De site en de rapportages zijn volledig drietalig: Nederlands, Duits en Engels, zodat ook vestigingen in het buitenland bij het proces betrokken kunnen worden.

 

Klik hier om naar de tool te gaan.

Reageer op dit artikel