artikel

7. Hoe optimaliseer ik een WMS

Home

Bedrijven en hun processen zijn steeds aan verandering onderhevig. Personen krijgen nieuwe functies of verlaten het bedrijf; nieuwe medewerkers nemen taken over. In dit hoofdstuk geven we aan waar u zoal op moet letten.

We zien vaak dat het kennisniveau en de kern van het WMS-systeem onvoldoende meegegroeit met de gewijzigde processen en procedures en rolverdelingen binnen het bedrijf. Om toch de benodigde informatie uit het systeem te halen, worden in de loop der tijd lapmiddelen gezocht, zoals koppelingen met Excel-spreadsheets. Dit vergroot de complexiteit, vermindert het overzicht en is nadelig voor de onderhoudbaarheid. Sluipenderwijs wordt er gezaagd aan de fundamenten van het met veel moeite gekozen WMS.

Het is van groot belang dat het “onderhoud” en de optimalisering van het WMS goed wordt gemanaged en dat daarvoor budget wordt gereserveerd. Met veel moeite en voor veel geld is het systeem ooit ingevoerd. Om te voorkomen dat men dit na een aantal jaren opnieuw moet doen, is het zaak om de aandacht niet te laten verslappen. Regelmatig zal de vraag gesteld moeten worden: welke wijzigingen hebben in ons proces plaatsgevonden en waar moeten we onze WMS-ondersteuning aanpassen.

Wanneer u staat voor de selectie van een nieuw systeem, is het dus zaak om na te gaan welke ruimte het WMS u in de toekomst hiertoe zal bieden, en in welke mate de leverancier / implementatiepartner in staat is om met u mee te denken. Dit alles zal er toe bijdragen dat uw rendement op uw investering gedurende vele jaren gegarandeerd blijft.

Reageer op dit artikel