artikel

Oss – ‘Bedrijvenpark A50-59 is redelijk uniek

Home

Oss – ‘Bedrijvenpark A50-59 is redelijk uniek
Maarten Bakhuizen

Het logistieke bedrijvenpark A50-A59, voorheen Vorstengrafdonk, in Oss ging vorig jaar aan de haal met de prestigieuze titel van Beste Bedrijventerrein 2008, een prijs van het vakblad Bedrijventerrein. Het Osse park kreeg, volgens Leopold Hermans, senior accountmanager Ondernemerszaken bij de gemeente Oss, vooral waardering voor de wijze waarop de gemeente samen met de bedrijven maatwerk levert bij de uitgifte van nieuwe terreinen.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

Om dit in goede banen te leiden, heeft de gemeente in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven een huisvestingsprotocol opgesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan is het intakeformulier. Hierin wordt informatie gevraagd over onder andere de dynamiek van het bedrijf, de werkgelegenheids-aspecten en de duurzaamheiddoelstellingen. "Aan de hand van dit formulier bepalen we waar een bedrijf zich het best kan vestigen op A50-A59. Een mogelijke uitkomst zou dus kunnen zijn dat we een bedrijf adviseren naar een bestaand bedrijventerrein te verhuizen." Bedrijvenpark A50-59, dat zich richt op pharma en food en daaraan gerelateerde logistieke activiteiten, wil zich vooral onderscheiden door zijn goede trimodale verbindingen naar de containerterminal in de Maas-haven en aansluiting via de N329 naar het goederenspoor op bedrijventerrein Elzenburg – De Geer. Hermans: "Met deze directe aansluiting op de Maas zijn we redelijk uniek ten opzichte van andere Brabantse steden." Op bedrijvenpark A50-A59 is nog rond de 32 hectare uitgeefbaar. "Verwachting is dat we dit jaar zo’n acht hectare zullen verzilveren", aldus Hermans.


Bedrijvenpark A50-A59 Oss

Omvang park: 100 ha

Netto oppervlakte: 70 hectare

Waarvan uitgegeven: 28 hectare

Beschikbaar voor bebouwing: 42 hectare

Grondprijs per m2: tussen 134 – 172 euro

 

Infrastructuur

Wegen: directe aansluiting op zowel A50 als A59

 

Spoor/water: verzamelspoor en water Maashaven zijn aanwezig op terrein

Elzenburg – De Geer: direct bereikbaar via N329,

in de nabijheid van het bedrijvenpark 

Belangrijke gebruikers

OPG

Meubitrend

Heineken

ITC Holland

Van Strien

 

Meer informatie

www.oss.nl

 


 ‘Veiligheid kan en moet verder verbeterd worden’

Heineken Zuidoost-Nederland is inmiddels ruim een jaar gevestigd op het bedrijvenpark A50-59 in Oss. In 2007 heeft Heineken besloten drie drankenhandels in Den Bosch, Helmond en Nijmegen samen te voegen in één groot nieuw modern distributiecentrum in Oss. "De keuze op dit bedrijventerrein is destijds gevallen vanwege de goede ontsluiting naar de A50 en A59, het gewogen zwaartepunt van de distributie en de uitstekende coöperatieve opstelling van de gemeente", zegt Maarten Bakhuizen, logistiek manager bij Heineken Brouwerijen Zuidoost-Nederland. Ook na ruim één jaar Oss is Heineken nog steeds tevreden met de gekozen locatie. "Wel zijn er twee kanttekeningen: de veiligheid op het bedrijventerrein kan en moet verder verbeterd worden, enerzijds zijn er geregeld hangjongeren, anderzijds wordt er vaak (veel) te hard gereden. Ook de kruising voor Meubitrend leent zich voor ongelukken. Daarnaast is de ontsluiting richting Oss een probleem. Het wordt hoog tijd dat het project: De weg van de toekomst, ten uitvoer komt."

 

Reageer op dit artikel