artikel

John van de Wal: ‘Zorgen dat de infra-structurele motor loopt

Home

John van de Wal:  ‘Zorgen dat de infra-structurele motor loopt
Carrièreswitch: John van der Wal

Na vijftien jaar bij logistieke reus DHL en driekwart jaar voor zichzelf werken is John van der Walnu in dienst getreden bij ShipitSmarter.com, een inkoopplatform voor onder andere transport.

 

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 17 april 2009.

“Het werken binnen een klein bedrijf, direct contact met klanten, bevalt me erg goed. Toch was de overgang van een groot bedrijf als DHL, waar ik werkte binnen de Express-tak, naar een veel kleiner bedrijf als ShipitSmarter niet zo groot als velen zullen denken. Ook bij DHL kon ik mijn eigen ding doen. Er heerste een prettige ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Tot een jaar of vijf geleden van hogerhand besloten werd dat er allerlei bedrijfsonderdelen, met uiteenlopende culturen, moesten worden samengevoegd.
   
Bij DHL was ik enerzijds verantwoordelijk voor de interfaces tussen verschillende softwareoplossingen vanuit klanten naar DHL toe, anderzijds leverde ik de benodigde tools en support aan die klanten. Dat was prettig werk. In de laatste vier jaar dat ik daar werkte, heb ik ervaring op het gebied van procesmanagement opgedaan. Begin 2008 besloot DHL alle IT-activiteiten en -projecten uit te besteden aan HP. Dat was kostbaar. HP zag uiteindelijk af van de deal. Maar gevoelsmatig hadden al veel collega’s in die periode een beetje afscheid genomen van DHL. Ik ook. Ik begon voor mezelf, maar de timing was op zijn zachtst gezegd niet ideaal. Die ervaring van de laatste jaren DHL kan ik nu prima gebruiken. Het is één van de redenen waarom Jeroen van der Wal bij mij kwam. Ik ken hem vanaf het moment dat DHL in 2001 gebruik is gaan maken van ShipitSmarter. En door de groei van het bedrijf heeft hij nu eigenlijk twee petten op.
 
Hij is nu enerzijds verantwoordelijk als IT-manager en gaat zich vanaf juni bezighouden met service en kwaliteit. Ik neem vanaf dat moment echt zijn taken over en ga me richten op het goed laten lopen van de motor van ShipitSmarter, oftewel ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur er goed uitziet. Van projecten die zijn afgerond neem ik de ondersteuning over. De uitbreiding van drie naar vier mensen was nodig. Klanten drongen hierop aan, het biedt ons de kans een stap vooruit te zetten en de zaken nog groter en professioneler aan te pakken. Het volume is flink gestegen de laatste jaren. Op jaarbasis worden er meer dan een miljoen handeling verricht. De jaarlijkse groei is zo’n 20-25 procent. Er ligt nog een mooie uitdaging om de zaken zo goed mogelijk op te pakken!”

 

John van der Wal (44) 

 

Opleiding:
Koninklijke Marine als werktuigbouwkundige en verder middels de AMBI opleiding (hbo) module HG 1, 2 en 3 aangevuld met cursussen vanuit DHL management development training

Vrijetijds besteding:

Onder andere actief bij voetbalclub VV-Zeewolde als trainer/coach van de B4. Ook initiatiefnemer van het Mini Marathon-evenement, samen met de serviceclubs Kiwantis Zeewolde. Dit evenement is onderdeel van het 25 jaar Zeewolde feest in de zomer van 2009. 

 

 

Vacatures op logistiek.nl

Opleidingenoverzicht op logistiek.nl

Reageer op dit artikel