artikel

Valkuilen bij WMS-implementaties

Home

Valkuilen bij WMS-implementaties
WMS-dag 2009

Het implementeren van een warehouse management systeem is geen eenvoudige opgave. Dat moge wel blijken uit het grote aantal implementaties dat heel wat minder goed verloopt dan men had gepland. Michel van Nispen houdt hierover en lezing tijdens de WMS-dag op woensdag 8 april.

Vaak worden de implementaties gevolgd door een periode van ‘recovery’, waarbij met veel extra kosten gepoogd wordt een werkbare situatie te creëren waarbij in elk geval weer goederen naar klanten gestuurd kunnen worden……wellicht nog niet altijd de juiste artikelen in de juiste aantallen en binnen de geldende levertijden, maar de goederen bewegen in elk geval weer. Dan begint het moeizame proces van het ‘opruimen’ van de puinhopen in het magazijn en het herstellen van het imago dat in het verleden met veel inspanning en zorg is opgebouwd.
 

Wellicht denkt u ‘Dat overkomt mij niet’. Maar vergis u niet! Al die andere logistieke managers hebben hetzelfde gedacht en toch is het hen overkomen!
  

Is het dan niet mogelijk om een warehouse management systeem op een fatsoenlijke manier te implementeren? Natuurlijk wel, mits u zich voortdurend bewust bent van de valkuilen en u zich niet laat meeslepen in de vaart der volkeren.
  

Tijdens mijn lezing probeer ik u, op basis van mijn logistieke praktijkervaring, mee te nemen in het traject dat voorafgaat aan de besluit om een warehouse management systeem aan te schaffen, de ontwerpfase en de implementatie fase en u te wijzen op de valkuilen die op deze trajecten voor u verborgen liggen.

 

Lees hier meer over de WMS-dag 2009

Reageer op dit artikel