artikel

3. Containerstroom vaart op economisch tij

Home

3. Containerstroom vaart op economisch tij
Jan Westerhoud en Bart Kuipers

Met Jan Westerhoud (ECT) en dr. Bart Kuipers (Erasmus Universiteit)

De groei in containervervoer lijkt – los van een economische dip – onstuitbaar. Dat brengt veel welvaart en interessante logistieke uitdagingen met zich mee. De ‘havenjongens’ uit de Rijnmond beseffen, dat groei gekanaliseerd moet worden. Het mag niet zo zijn dat de Tweede Maasvlakte straks vol komt te staan met containers in opslag. Conceptuele vernieuwing in havenlogistiek staat nog maar aan het begin.

 

 

 

 

 


Wie is wie?

Jan Westerhoud (55) nam in november 2004 de eindverantwoordelijkheid op zich van containeroverslagbedrijf ECT. Daarvoor was hij CEO bij GTI, gericht op de installatiesector. Westerhoud is daarvoor als registeraccount actief geweest.

Dr. Bart Kuipers (48) studeerde sociale geografie. Zijn doctoraalstudie ging over technologische innovatie in zeehavens. Zijn proefschrift ging over het petrochemische cluster in Rotterdam. Sinds juni 2008 is hij senior re-search manager bij de Eras-mus Universiteit. Daarvoor was hij in dienst van TNO.  

 


 1. Jan Westerhoud over zoeken naar oplossingen in de keten

 

 

 


2. Bart Kuipers over inefficiency in containerstromen

 

 

 


3. Jan Westerhoud over achterlandverbindingen

 

 


4. Bart Kuipers over ondoorzichtige ketenrelaties

 


5. Jan Westerhoud over Tweede Maasvlakte

 


6. Bart Kuipers over Rotterdam als gateway

 

   

[fotoalbum]

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel