artikel

14. Ambities genoeg in Amsterdamse haven

Home

14. Ambities genoeg in Amsterdamse haven
Hans Gerson en Pieter Tordoir

Met Hans Gerson (Havenbedrijf Amsterdam) en prof. dr. Pieter Tordoir (UvA)


De revival van de Amsterdamse haven is opmerkelijk en van invloed op de hele regio. Nu de Ceres Terminal doet waarvoor hij is bedoeld, leert ook Amsterdam wat logistiek is. De directeur van het havenbedrijf maakt zich zorgen over de achterlandverbindingen. De planoloog verzet zich tegen een negentiende-eeuwse wetenschapsopvatting, die wars is van commerciële banden met het bedrijfsleven.

 

 

 

 

 

 

 


Wie is wie?

Hans Gerson (61) doorliep diverse functies binnen de Gemeente Amsterdam, na een studie economie en planologie. In 1989 werd hij directeur van het Gemeentelijk Grondbedrijf. Vanaf 2000 is hij president en CEO van het havenbedrijf met 320 medewerkers.

Pieter Tordoir (50) studeerde economische geografie in Amsterdam. In 1991 promoveerde hij in economie en begon hij zijn loopbaan bij TNO Inro. Tordoir kwam terug naar Amsterdam waar hij onder andere directeur beleid was van de Kamer van Koophandel. Sinds 2001 is hij hoogleraar.

 

 


1. Hans Gerson over het begrip logistiek in de haven

 


2. Pieter Tordoir over globaliseren en duurzaamheid

 


3. Hans Gerson over de combinatie haven en luchthaven

 


4. Pieter Tordoir over gebrek aan ondernemerschap

 


5. Hans Gerson over Amsterdam en Rotterdam

 


6. Pieter Tordoir over kennis breed beschikbaar stellen

 

[fotoalbum]

 

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel