artikel

13. Trage voortgang in dokteren met logistiek

Home

13. Trage voortgang in dokteren met logistiek
Eke Zijlstra en Guus de Vries: ‘Een patiënt is geen postpakketje

Met Eke Zijlstra (Atrium Heerlen en prof. dr. ir. Guus de Vries (Erasmus)

De zorgsector moet aan een logistiek infuus om ‘Sneller beter’ te worden. Dat was de kernachtige boodschap, waarmee de medische wereld een paar jaar geleden aan het werk werd gezet. Tot heel veel resultaat heeft dat nog niet geleid. De bestuursvoorzitter stelt lijdzaam vast, dat de sector niet leert. De wetenschapper draagt al vijftien jaar argumenten aan, maar de urgentie ontbreekt. Nog altijd.

 

 

 

 

 

 

  


 

Wie is wie?

Eke Zijlstra (59) vervulde in zijn arbeidzaam leven bestuursfuncties bij verschillende instellingen in de gezondheidszorg. Sinds 1988 maakt hij deel uit van de Raad van Bestuur van Atrium Medisch Centrum in Heerlen. Hij was nauw betrokken bij het verbeterprogramma ‘Sneller Beter’.

Prof. Guus de Vries (53) -studeerde bedrijfskunde in Eindhoven en promoveerde in 1984 op het onderwerp -patiëntenstromen. Hij werkt als partner bij adviesbureau DamhuisElshoutVerschure en is sinds 2004 deeltijds -hoogleraar zorglogistiek aan de Erasmus Universiteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Eke Zijlstra over verschil in logistieke ‘producten’

 


2. Guus de Vries over kenmerken van processen

 


3. Eke Zijlstra over gebrek aan logistieke kennis

 


4. Guus de Vries over kennis of mindset

 


5. Eke Zijlstra over uitbesteden van logistiek

 


6. Guus de Vries over vraag- of aanbodgestuurd

 

 

[fotoalbum]

 

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel