artikel

12. Ontkoppelen houdt IT en logistiek bij elkaar

Home

12. Ontkoppelen houdt IT en logistiek bij elkaar
Jan Baan en Jos van Hillegersberg: 'IT moet leren het proces centraal te stellen

Met Jan Baan (Cordys) en prof. dr. Jos van Hillegersberg (Universiteit Twente)

Anders dan de industrie heeft de IT-sector nooit goed leren ontkoppelen. De echte IT-er knoopt alles aan elkaar. Dat is onhandig in de logistieke toepassing. Gelukkig maakt internet alles veel simpeler, is het nieuwe adagium. De vraag blijft of IT wel voldoende revenuen brengt. De meeste bedrijven weten niet hoe ze hun dure systemen optimaal moeten gebruiken. De IT-goeroe en de informaticus weten het wel.

 

 

 

 

 

 

 


Wie is wie?

Jan Baan (62) vestigde zich als zelfstandig adviseur in 1978 in Barneveld. In 1982 kwam broer Paul in het bedrijf, dat toen volledig overging op softwarelevering. In 1998 vertrok Baan als topman zijn bedrijf om in 2001 een nieuw bedrijf te beginnen onder de naam Cordys

Jos van Hillegersberg (40) studeerde informatica in Leiden. Hij werkte voor bedrijven als IBM en Aegon en deed veel studie naar service architectuur voor supply chain softwaresystemen. In 2005 werd hij hoogleraar in Twente.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Jan Baan over het klantorderontkoppelpunt (KOOP)

 


2. Jos van Hillegersberg over de logistieke wereld

 


3. Jan Baan over het belang van logistiek en transport

 


4. Jos van Hillegersberg over intelligente zendingen

 


5. Jan Baan over verstand hebben van processen

 


6. Jos van Hillegersberg over denken in technologie

 

 

[fotoalbum]

 

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel