artikel

11. Eenzaam aan de top in material handling

Home

11. Eenzaam aan de top in material handling
Peter Gerretse en René de Koster: ‘Effect automatisch systeem groter dan gedacht

Met Peter Gerretse (Vanderlande Industries) en prof. dr. René de Koster (Erasmus)

Warehousing krijgt te weinig credits als schakel in de logistieke keten. Het is echter niet de succesvolle fabrikant van wereldwijd verkochte material handling systemen, die dit luidruchtig beweert. De hoogleraar kent de debacles van dichtbij. Verkeerde aannames en basale ontwerpfouten. Een dc runnen is iets anders dan een dc ontwerpen. Toch jammer dat op innovatiegebied het warehouse geen speerpunt mag zijn.

 

 

 

 

 

 

 


Wie is wie?

René de Koster (49) studeerde wiskunde in Nijmegen. Hij promoveerde op het onderwerp productiebesturing aan de TU Eindhoven. Aansluitend werkte hij bij Groenewout. In 1995 volgde zijn benoeming tot hoogleraar Logistiek en Operations Management in Rotterdam.

Peter Gerretse (52) kwam na een studie vliegtuigbouwkunde (TU Delft) terecht bij Fokker als hoofd logistiek en later hoofd productie. In 1995 haalde Rein van der Lande hem als operationeel directeur naar zijn bedrijf in Veghel. Sinds 2001 is hij CEO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Peter Gerretse over typische projectfouten

 


2. René de Koster over concept en ontwerp

 


3. Peter Gerretse over wel of niet uitbesteden

 


4. René de Koster over toepassen van technologie

 


5. Peter Gerretse over kennisontwikkeling bij klanten

 


6. René de Koster over buitenlandse concurrentie

 

 

[fotoalbum]

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel