artikel

Ilse Jaspers: ‘Mijn verwachtingen zijn uitgekomen

Home

Ilse Jaspers: ‘Mijn verwachtingen zijn uitgekomen
Ilse Jaspers

Ilse Jaspers wisselde niet alleen van baan, maar waagde ook de stap van de bloemenveiling naar een andere branche. Sinds april dit jaar is ze logistiek manager bij het Leids Universitair Medisch Centrum. ‘Het zoekraken van een bloedmonster heeft veel heftigere gevolgen dan geen verse bloemen op tafel.’

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 december 2008.

Waarom de overstap?

‘De grote procesveranderingen bij de bloemenveiling, waarbij een strategie vertaald werd naar de operatie, waren de grootste uitdagingen. Trajecten waar je met veel energie tegenaan moet, eerst draagvlak moet creÎren om uiteindelijk tot verandering te kunnen komen. Ik speelde daarom steeds vaker met de gedachte om echt de lijn in te gaan, want daar heb je juist te maken met die vertaalslag. Na acht maanden zijn mijn verwachtingen uitgekomen. Op strategisch niveau zet ik het beleid uit en vertaal dit samen met de afdelingshoofden naar tactiek en ondersteun hen in het operationaliseren. De afwisseling tussen de logistieke inhoud en alle andere aspecten om een afdeling van 160 mensen draaiend te houden, bevallen me goed. Relatief nieuw voor mij zijn de jaarbegroting, de afstemming met leveranciers en personeelszaken.’
 

Waarom een andere branche?

‘Als je verandert van staf naar lijn, waarom dan ook niet van branche. Het is goed en verfrissend om je op nieuwe materie te storten en weer met onbevangen blik naar processen en diensten te kijken. Ziekenhuislogistiek had al mijn interesse vanwege de foutgevoeligheid. Bloemen die kwijtraken of niet vers op tafel komen, is heel vervelend. Maar het verwisselen van patiÎnten of het zoek raken van een bloedmonster heeft veel heftigere gevolgen.’
 

Hoe ziet je werkdag eruit?

‘Naast de goederenontvangst en het beheer van onze magazijnen ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse bevoorrading van de 450 decentrale voorraadplaatsen, het interne transport van patiÎnten, het distribueren van bloed- en urinemonsters en andere patiÎntgebonden zaken. Maar ook de beddenreiniging, het ophalen van het afval, post & repro, schoonmaak en de aanlevering van dienstkleding en linnengoed hoort daarbij. Mijn dag bestaat vooral uit het signaleren van problemen en het initiëren van verbeteringen. Projecten zijn bijvoorbeeld integratie van de verschillende magazijnen en de introductie van nieuwe software voor aansturing van patiëntentransport. Daarnaast voeren we de discussie ‘zelf doen of uitbesteden’ voor een aantal van onze operationele afdelingen.’
 

‘Voorlopig zit ik prima op mijn plek. Ik kan voorstellen dat ik in de logistiek blijf, maar ik zal voor mijn pensioen zeker nog andere branches aandoen. Ik richt me eerst op de nabije toekomst: mijn werk overdragen aan mijn interim opvolger en vervolgens met verlof. Want in januari krijgen we een tweede zoon of dochter. Daarna start dus ook privé een mooie logistieke uitdaging.’

 

 

Ilse Jaspers (31)

 

Getrouwd:
één kind, tweede op komst  


Opleiding

civiele techniek (TU Delft)

Werkervaring:
consultant bij Rups Adviseurs en business consultant en projectmanager bij Flora Holland

Vrije tijd: gezin, tennissen en tuinen ontwerpen

 

Vacatures op logistiek.nl

Opleidingenoverzicht op logistiek.nl

Reageer op dit artikel