artikel

Finalist 3: Lars Breedveld

Home

Finalist 3: Lars Breedveld
Lars Breedveld

De derde en laatste finalist is Lars Breedveld. Als logistiek manager van Samsung Electronics Benelux in Delft wordt van hem verwacht dat hij de beste logistieke operatie neerzet.

"Ik werk bij een Koreaans bedrijf dat in alles nummer één wil zijn. Dus ook in logistiek", aldus Breedveld. Om dat te verwezenlijken, heeft hij zichzelf twee hoofddoelen gesteld:

  1. waarde toevoegen en
  2. preferentie creëren. 

Een business case uit de witgoed sector maakt duidelijk dat beide doelen te wensen overlieten, maar Breedveld wist het tij te keren. Inmiddels arriveert meer dan 98 procent van de goederen op tijd in het warehouse en bij de klant. Het percentage incomplete of onjuiste zendingen is gereduceerd tot minder dan 0,5 procent.

Unieke elementen 

Ondanks die prestaties geeft ook Lars Breedveld aan dat zijn finaleplaats onverwacht is. "Natuurlijk zit daar een deel valse bescheidenheid bij", geeft hij eerlijk toe. "Maar het heeft ook te maken met het feit dat ik zelf ons project niet zo heel erg baanbrekend vind. Persoonlijk had ik het idee dat er bij de andere genomineerden interessantere projecten waren. We hebben bij Samsung absoluut een aantal unieke elementen aan het logistieke proces toegevoegd. Elementen die tot uitstekende resultaten hebben geleid. Maar of dat voldoende is voor het binnenhalen van de titel, moet blijken op 11 februari."

Reageer op dit artikel