artikel

Bezoek aan Toshiba

Home

Bezoek aan Toshiba
Toshiba RFID Tour

Onderweg naar Oostenrijk was de fabriek van Toshiba in Regensburg een belangrijke tussenstop. De fabrikant van onder andere laptops heeft daar één van de grootste, werkende RFID oplossingen in huis om een belangrijk knelpunt in de warehousing op te heffen. Veertig procent van de output moet gebeuren in de vijf laatste dagen van de maand.

 

De fabriek van Toshiba is een goed voorbeeld van effectief RFID-gebruik. Met deze technologie bleek een kostenbesparing van ruim 300.000 euro mogelijk. De deelnemers aan de RFID-tour bezochten de fabriek om inspiratie op te doen voor hun eigen plannen op dit gebied. In Regensburg liet Toshiba zien waartoe RFID in staat is. Vanaf 2005 heeft de fabrikant praktische ervaring. RFID werd een middel om de configuratie en distributie van laptops te verbeteren. ‘Zonder personeelsuitbreiding ging het volume omhoog van 9.500 stuks per dag naar ruim 17.000. Testen wezen uit dat zelfs 30.000 stuks tot de mogelijkheden zou behoren’, zegt Paul de Clerck van Toshiba.

 

Vooral intern gericht

De manier waarop Toshiba RFID omarmde is typerend voor de fase waarin de technologie zich bevindt. Fabrikanten zien de mogelijkheden om hun interne proces te optimaliseren met deze identificatietechnologie. ‘Dat stond bij ons voorop, niet de toepassing verder in de supply chain’, aldus De Clerck. Voldoen aan de wensen van klanten is op zich al een enorme taak waar Toshiba zich voor geplaatst ziet. RFID-identificatie op itemniveau voorkomt dubbeltellingen, fouten in het klaarzetten van zendingen en inefficiency.

 

Fabriek inmiddels uitbesteed

De Clerck gaf aan dat omwille van RFID de processen intern zijn aangepast, bijvoorbeeld de wijze waarop de meegeleverde cd werd verpakt en het feit dat de labels steeds aan de buitenkant van de palletlading moeten komen. Ook is het proces zo ingeregeld dat readers niet beïnvloed worden door tags op andere producten in de buurt.

Toshiba heeft eerder dit jaar de fabriek geoutsourced aan logistiek dienstverlener LGI Dankzij RFID heeft de fabrikant nog altijd een perfect zicht op het interne proces.

 

Lees meer:

Reageer op dit artikel