artikel

Klant spint garen bij nieuw Exact-programma

Home

Klant spint garen bij nieuw Exact-programma
Gerard Buis

Gerard Buis is directeur van het in Almelo gevestigde Stephan Nederland BV, dat machines op de markt brengt voor het bereiden, portioneren, vullen en verpakken in de Nederlandse voedingsmiddel-, chemische en farmaceutische industrie.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Stephan Nederland   Leverancier/dienstverlener: AB Software & Consultancy
Plaats: Almelo  
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Exact Globe Enterprise en e-Synergie Field Service  

Het specialistische bedrijf, waar vijftien mensen werken, heeft een interne werkplaats en reparatieafdeling. Eigen servicemonteurs voeren tevens reparaties uit bij klanten op locatie.

Stephan Nederland werkt al jaren met een onder Dos draaiend Exact-programma. “Vorig jaar gingen we gedeeltelijk over op een Exact-pakket dat onder Windows functioneert. Feitelijk zijn we nog steeds bezig met de implementatie ervan.”
 

Deskundigen van A.B. Software & Consultancy begeleiden Stephan bij de invoering van Exact Globe Enterprise en e-Synergie Field Service. Buis benadrukt dat voor een vrij uitvoerig pakket werd gekozen. Het wordt gebruikt bij de aan- en verkoop van de specialistische machines, evenals de inkoop en het verbruik van onderdelen. Die worden gemonteerd in de werkplaats en door servicemonteurs in de buitendienst. Hun bedrijfsbusjes zijn feitelijk verlengstukken van het magazijn. Dit alles functioneert onder Exact Globe Enter–prise én het eraan gekoppelde e-Synergie Field Service. Er is één database die door beide onderdelen van het pakket benaderd kunnen worden. “Alle inkoop, of het nu machines of onderdelen zijn, gebeurt met dit pakket. Zeker de monteurs op locatie plukken de vruchten van dit systeem. Zij kunnen precies zien wat eerder aan onderhoud en reparaties is gedaan. Dat ge–beurt nu nog op kantoor. Straks kunnen ze dit met hun laptop ter plekke zien.”
 

De implementatie nam een half jaar in beslag. Buis was projectleider. Zeven personen maken nu gebruik van het nieuwe systeem. “Ik ben erg tevreden met de programmatuur. Met het systeem kan veel meer dan indertijd met het onder Dos functionerende Exact-programma mogelijk was. Het kost wel veel energie van alle betrokkenen.” Maar Buis is erg tevreden. “De historische overzichten zijn subliem. Van elke klant weet je precies wat er speelt. De servicemonteur kan daarop proactief inhaken. Nu doen we dat nog op kantoor, straks in het veld.”

   

Bedrijf: Stephan Nederland brengt machines op de markt die worden gebruikt voor het bereiden, portioneren, vullen en verpakken in de Nederlandse voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie

Software: Exact Globe Enterprise en e-Synergie Field Service

Begeleiding van: A.B. Software & Consultancy

Projectleider: Gerard Buis

Implementatietijd: half jaar

Reageer op dit artikel