artikel

Hifi-retailer live met SAP Business One van Alpha One

Home

Math Stassen Hifi heeft met SAP Business One een volledig geïntegreerd bedrijfssysteem, inclusief XV-POS (kassaoplossing van XV-Retail Suite). Het
systeem biedt inzicht in alle bedrijfsprocessen en vermindert het handmatig werken aanzienlijk met minder kans op fouten. Bovendien kan nu in een handomdraai korting berekend worden op basis van gecombineerde, gemiddelde winstmarges.

Math Stassen Hifi heeft met SAP Business One een volledig geïntegreerd bedrijfssysteem, inclusief XV-POS (kassaoplossing van XV-Retail Suite). Het
systeem biedt inzicht in alle bedrijfsprocessen en vermindert het handmatig werken aanzienlijk met minder kans op fouten. Bovendien kan nu in een handomdraai korting berekend worden op basis van gecombineerde, gemiddelde winstmarges.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Math Stassen Hifi   Leverancier/dienstverlener: mYuice Business One
Plaats: Tegelen   Onderleverancier/-dienstverlener: SAP Nederland
Branche: detailhandel   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname: 01-10-2007
Productnaam: SAP Business One en XV-Retail Suite  

 

Onderstaande tekst is aangeleverd door de leverancier

 

 

Vele gerenommeerde bedrijven zijn ondanks een jarenlange traditie, verdwenen uit het straatbeeld. Een deskundig en klantgericht bedrijf als het Limburgse Math Stassen HiFi, met een ruim vijftigjarige historie, laat de positieve kant van de medaille zien. Door te investeren in automatisering en klantvriendelijkheid is Stassen HiFi inmiddels, letterlijk, toonaangevend geworden in de sector.

            

Marcel Stassen: “We gebruikten voorheen VMS 2, een DOS pakket van Casamatic dat speciaal was ontwikkeld voor de audiomarkt. Die software was te primitief om onze toekomstplannen te ondersteunen. Bovendien verliep de samenwerking met onze toenmalige IT-partners niet optimaal. Voor iedere update moesten we bijbetalen. We kregen te maken met allerlei beperkingen.

 

Via Luc van Alphen van SAP implementatiepartner Alpha One kwam ik erachter dat SAP Business One met XV-POS, de kassaoplossing XV-Retail Suite, een prima oplossing zou zijn om onze bedrijfsprocessen te stroomlijnen en onze automatisering verder te professionaliseren zodat we, ook in de toekomst, onze winstmarges gezond houden en de concurrentie voor kunnen blijven.

 

Marcel Stassen was, ondanks zijn voorliefde voor techniek, nooit een liefhebber van administratieve software. “Bij de naam SAP dacht ik altijd dat het een zeer complex pakket was voor multinationals, maar SAP Business One is duidelijk ontwikkeld met de behoeften van het MKB in het achterhoofd en is zeer gebruiks- vriendelijk. Na een demonstratie van SAP Business One waren de voordelen mij meteen duidelijk.

Reageer op dit artikel