artikel

Themasessie WMS versus ERP

Home

Themasessie WMS versus ERP
WMS-dag themasessie ERP versus WMs

WMMS-dag nieuwe stijl

Drie jaar lang werkte groothandelsbedrijf Rensa in Didam aan de implementatie van een ERP-pakket (Movex) en een WMS-pakket (Locus). Op tweede Paasdag vorig jaar ging de software live – “passend moment”, volgens Gerrit Esmeijer, hoofd ICT. Dat het drie jaar duurde had te maken met een onvoorstelbare hoeveelheid tegenslag, waaronder een alles verwoestende brand. “Netto hebben we denk ik anderhalf jaar nodig gehad en dat is niet uitzonderlijk”, aldus Esmeijer.

 

Geen enkel pakket is compleet

“Accepteer maar dat geen enkel pakket de complete oplossing heeft”, was zijn constatering. Daarom ging Rensa op zoek naar de beste mix van systemen, waarbij de logistieke functionaliteit bepalend was. Om die reden vielen de suites van ERP-leveranciers af. Esmeijer toonde een veelheid aan interfaces, die het totale ICT-plaatje flink rood kleurde. Door alle additionele functionaliteit investeerde Rensa 400 extra mandagen aan de WMS-zijde aan implementatietijd.

Reageer op dit artikel