artikel

Themasessie public warehousing

Home

Themasessie public warehousing
Themasessie WMS-dag

WMMS-dag nieuwe stijl

Vanuit IT-oogpunt bezien is public warehousing een stuk complexer voor een logistiek dienstverlener dan een dedicated oplossing voor een opdrachtgever. Michiel Boertje, de IT servicemanager van DHL Exel Supply Chain, liet zien dat je met voorgedefinieerde standaardoplossingen veel van de complexiteit kunt omzeilen.

 

Verschillende WMS-oplossingen

DHL werkt voor verschillende klanten en verschillende sites met verschillende WMS-oplossingen. Deels is dat historisch gegroeid, deels vraagt de klantoplossing om een specifieke aanpak.

 

IT-ondersteuning uitbesteden

DHL heeft in Nederland zelf 300 IT-mensen aan het werk. Daarmee kan de logistiek dienstverlener zich ook profileren richting klanten, die op IT-gebied hoge eisen stellen. Kleinere dienstverleners zullen veel vaker kiezen voor uitbesteden van de IT-ondersteuning, zo bleek uit de discussie met de zaal.

Reageer op dit artikel